Ion Caramitru si Horatiu Malaele in piesa Dineu Cu Prosti

Dineu Cu Prosti

Dineu cu prosti e o piesa vesnic actuala.In primul rand prin calitatea scriiturii si , fara doar si poate , datorita transparentei actiunii, usor de adaptat in orice societate posibila.Personajul principal este un mare naiv, el face parte din familia personajelor etalon ce au fost intruchipate de mari artisti ai tuturor timpurilor.

Ceea ce creeaza deliciul acestei piese este confruntarea intre cinismul declarat sustinut de suficienta celor care cred ca reprezinta miezul societatii si oamenii simpli, retrasi, inteligenti dar timizi, potential creatori,care se trezesc fata-n fata cu situatii limita.

Putem si rade la acest Dineu…,dar si ascundem un plans discret atunci cand ne dam seama ca superioritatea morala, in lumea noastra, e asigurata de oamenii curati, cinstiti, simpli si generosi.Rasul declansat si ironia bufa reprezinta aspectele tonice ale acestei confruntari.Radem cu pofta si ne bucuram ca dreptatea are ultimul cuvant.Prostul piesei, care starneste hohote de ras in final, se dovedeste a fi chiar acela ce se crede superior si de nezdruncinat.

Putem spune ca e vorba de o comedie amara, dar in acelasi timp sunt convins ca plecam acasa marcati de un binecuvantat catharsis comic.

Concluzia piesei ne descreteste fruntea sin e permite sa-l imbratisam pe cel naiv si sarac, adica pe Francois Pignon.Celelalte personaje sunt fiecare reprezentante ale lumii de azi in toate dimensiunile ei, toate insa complet supuse conflictului principal si tensiunilor create intre cei doi eroi – Pierre Brochant si Francois Pignon.

Sper ca publicul atasat Teatrului National sa se bucure din plin la aceasta comedie cu o cariera de invidiat si sa aprecieze calitatea exemplara a distributiei, cea mai buna distributie posibila a unui Dineu cu prosti cat se poate de …special.

Distributia :

(in ordinea intrarii in scena )

Pierre – Ion Caramitru

Christine –  Costina Ciuciulica /Teodora Mares

Archambaud – Alexandru Georgescu

Francois – Horatiu Malaele

Leblanc  – Dorin Andone /Tomi Cristin

Marlene – Medeea Marinescu / Aylin Cadar

Cheval  – Alexandru Bindea

Regia si ilustratia muzicala – Ion Caramitru

Scenografia – Florinela Popescu Farcasanu

Data: 27 ianuarie 2020, ora 20.00

Locatia:  Opera Nationala Romana

Pret bilet :

Categoria 1: 150  lei

Categoria 2: 120 lei

Bilete online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.