Jaqueline Cristian s-a calificat joi, 8 februarie, în sferturile de finală ale Transylvania Open WTA 250. Este a doua oară când Cristian ajunge în sferturi la turneul din Cluj, anul acesta în urma unei victorii categorice (6-4, 6-0) și mult râvnite în fața Clarei Tauson, daneza care acum câteva zile a învins-o la Linz.           Jaqueline Cristian în sferturile

Jaqueline Cristian: ”Se simte foarte bine să îmi iau revanşa acasă. Mi-am dorit foarte mult această revanșă și am simțit o extra viteză astăzi datorită publicului. Am încercat să mă folosesc cât am putut de ea și am arătat că sunt într-o formă bună de la început la sfârșit și asta a făcut diferența.”

În următorul meci, Jaqueline va juca cu Anastasija Sevastova. Jucătoarea recent întoarsă în circuitul WTA după o pauză de doi ani s-a calificat în primul ei sfert de finală  WTA din 2021 încoace.

Jaqueline Cristian: ”Va fi prima dată când o să jucăm una contra celeilalte. Știu că s-a întors după maternitate. Este o jucătoare cu multă experiență, am văzut că astăzi a avut un meci lung. O să îmi fac planul cu echipa mea și o să fiu pregătită pentru meci.”

Sara Errani a obținut și ea o victorie categorică (6-0, 6-1) în fața Tatjanei Maria, favorita 2 a turneului. Pentru jucătoarea din Italia urmează primul sfert de finală WTA din 2021 încoace. Sara Errani, finalistă la Roland Garros în 2012, se va întâlni vineri cu Karolina Pliskova. Fost lider mondial, Karolina Pliskova a dominat ultimul meci al zilei de joi de pe Terenul Central și a câștigat în două seturi (6-2, 6-1) partida cu María Camila Osorio.

Karolina Pliskova: ”Am jucat bine astăzi, nu prea am făcut greșeli. Am avut un serviciu bun și un joc agresiv. Sunt bucuroasă și mulțumită de victoria obținută azi și de modul în care am jucat.”

Rezultatele meciurilor de joi, 8 februarie:

QF – H. Dart (GBR) / T. Mihalikova (SVK) d. [1] E. Hozumi (JPN) / M. Ninomiya (JPN) 26 63 10-8
QF – E. Lechemia (FRA) / O. Nicholls (GBR) d. [4] A. Bondar (HUN) / K. Zimmermann (BEL) 63 36 10-6
QF – C. McNally (USA) / A. Muhammad (USA) d. [3] I. Gamarra Martins (BRA) / Y. Sizikova 26 75 10-7
R16 – J. Cristian (ROU) d. C. Tauson (DEN) 64 60
R16 – A. Sevastova (LAT) d. [6] E. Avanesyan 62 67(5) 20 RET
R16 – [Q] H. Dart (GBR) d. [5] E. Cocciaretto (ITA) 57 75 63
R16 – K. Pliskova (CZE) d. C. Osorio (COL) 62 61
R16 – S. Errani (ITA) d. [2] T. Maria (GER) 60 61

Vineri, 9 februarie, se vor juca sferturile de finală la simplu și prima semifinală la dublu.

Programul meciurilor TERENUL CENTRAL – start ora 14.00:

[Q] H. Dart (GBR) vs N. Parrizas Diaz (ESP)
J. Cristian (ROU) vs A. Sevastova (LAT)
NB 6:00 PM [1] A. Rus (NED) vs [8] A. Bogdan (ROU)
K. Pliskova (CZE) vs S. Errani (ITA)
Jaqueline Cristian în sferturile

Programul meciurilor TERENUL 2 – start ora 16.00:

[After suitable rest NB 4:00 PM] C. McNally (USA) / A. Muhammad (USA) vs [WC] J. Cristian (ROU) / A. Mitu (ROU)

În total, 32 de jucătoare concurează la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu. Două jucătoare din România se află încă pe tabloul principal de simplu al Transylvania Open WTA 250: Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. La dublu, echipa formată din Jaqueline Cristian și Andreea Mitu este calificată în seminfinale.

Jaqueline Cristian în sferturile

Bilete și acces

Cei care doresc să vină la Transylvania Open pot achiziționa bilete sau abonamente de pe site-ul entertix.ro. Costul lor variază între 65 și 190 de lei și oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de la ambele terenuri de joc.

Cea de-a patra ediție a turneului de tenis din Cluj-Napoca are loc în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. Meciurile se joacă indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare concurează la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii în valoare de 267,082$.