Pentru concertul din 29 noiembrie 2015, de la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, marele tenor Jose Carreras a ales sa colaboreze cu Filarmonica de Stat „Transilvania”! La sfarsitul lunii noiembrie, tenorul va urca pentru prima oara pe o scena din Cluj-Napoca. Numele evenimentului este „The Very Best Of The Legendary Tenor José Carreras” si face parte din turneul mondial al artistului, numit „A Life In Music”.

Filarmonica de Stat „Transilvania” a fost infiintata in 1955, cu denumirea initiala de Filarmonica de Stat Cluj, ca institutie muzicala profesionista constituita, pentru inceput, dintr-o orchestra simfonica mare, urmand a sustine o stagiune permanenta de concerte simfonice. Clujul, centru de traditie al Transilvaniei, este un oras al carui profil a fost dintotdeauna puternic caracterizat prin cultura ce a inflorit aici – institutiile sale universitare, medicale, si nu in ultimul rand cele artistice fiind binecunoscute si deosebit de apreciate nu doar in perimetrul national, dar si in lume. Nu este deci intru nimic surprinzator faptul ca, in mai putin de zece ani de la infiintare, tanara orchestra a devenit unul dintre ansamblurile simfonice de varf din Romania. Artizanul acestei ascensiuni spectaculoase a fost primul dirijor si Director artistic al institutiei, Maestrul Antonin Ciolan, discipol al legendarului dirijor berlinez Arthur Nikisch. Colaborarile cu numerosi artisti oaspeti de mare renume au avut darul de a confirma valoare orchestrei si de a contribui la cresterea sa calitativa si artistica. Filarmonica de Stat “Transilvania” a efectuat cu succes turnee in mai toate tarile Europei si a participat la o seama de festivaluri nationale si internationale importante, ca de exemplu acelea de la Lucerna, Bucuresti, Torino, Varsovia, Istanbul, Santander, Strasbourg, Bratislava, Berlin, Interlaken. Discografia Orchestrei Filarmonicii ,,Transilvania”, numara peste 150 de discuri si este una dintre cele mai valoroase si ample realizate in tara noastra.

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” va fi dirjiata de insusi nepotul celebrului tenor. Nascut in Barcelona, intr-o familie in care stralucea numele unchiului sau José Carreras, nepotul celebrului tenor si-a facut studiile muzicale in orasul natal, apoi la Viena si Londra. David Gimenéz a studiat la inceput pianul dar in final s-a decis sa se dedice cu totul carierei de dirijor. Celebrul dirijor a mostenit de la unchiul sau atat asemanarea fizica cat si talentul. Printre celebritatile cu care a colaborat se numara Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Placido Domingo, Roberto Alagna, Agnes Baltsa, Kiri Te Kanawa, Juan Pons, Bryn Terfel si desigur, José Carreras – pe care il insoteste constant in turnee.

Mesaj pentru clujeni de la Jose Carreras

Cei ce doresc sa il asculte live pe tenorul cu cea mai frumoasa voce a zilelor noastre isi pot achizitiona bilete de la Sala Polivalenta, de la Magazinele Flanco, Librariile Librarium, Magazinele Domo, Germanos, Vodafone, Orange, Carrefour, Cora, Iulius Mall. Cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro sau EVENTIM.ro.