Societatea Ornitologică Română (SOR), prin Biroul Teritorial Cluj, are plăcerea să vă invite la lansarea cărții Atlasul Păsărilor Clujului. Cartea este rezultatul colaborării dintre Biroul Teritorial SOR Cluj și dr. Kósa Ferenc (Departamentul de Biologie și Ecologie al Liniei Maghiare, UBB Cluj-Napoca), care, împreună au coordonat ornitologii clujeni, a căror implicare voluntară timp de 4 ani a făcut posibilă apariția acestui Atlas.

Evenimentul de lansare va avea loc în data de 15 noiembrie 2017, ora 18.00, în Clădirea Casino din Parcul Central. Vom prezenta cartea, importanța acesteia în contextul urbanizării accelerate din orașul nostru și utilitatea ei – este practic un ”manual” excelent pentru toți cei interesați de ornitofauna Clujului, de protecția zonelor cu diversitate ridicată din oraș, de realizarea unor lecții de biologie în natura urbană, de turism orientat către observarea păsărilor sau de planificare urbanistică prietenoasă cu natura.

Atlasul Păsărilor Clujului este primul atlas urban avifaunistic din România, oferind informații despre speciile care pot fi întâlnite în orașul nostru, fotografii sugestive, coduri QR pentru a putea asculta cântecul specific și hărți de distribuție. El completează acțiunile noastre din ultimii ani privind protecția păsărilor (montare de cuiburi artificiale, hrănitori și panouri informative în parcureile din oraș) și educația pentru natură. Atlasul este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Primăriei si Consiliului Local Cluj-Napoca și va fi distribuit gratuit școlilor, universităților, bibliotecilor, organizațiilor și persoanelor care sînt implicate în protecția păsărilor și a naturii.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.