Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului este situata in localitatea Floresti. Acest amplasament este foarte usor de vizitat, deoarece este relativ aproape de orasul Cluj – Napoca. Manastirea este cea mai cunoscuta si apreciata manastire din localitatea Floresti.  Dupa cum bine stim Florestiul este una dintre cele mai populate localitati din tara.

Despre Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului

 

Hramul acestei manastiri este in fiecare an la data de 1 octombrie. Obstea de la Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului este formata indeosebi din calugarite. Stareta de la Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului este Stavrofora Teodora Campan. Duhovnicul manastirii este Protos. Dr. Visarion Pasca. Ierom. Dr. Anastasie Berbecel.

Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului

sursa foto: Mitropolia Clujului

Superbul lacas de cult din Floresti a fost ctitorit la initiativa preotului Fizesan Vasile si a familiei Beldea din Floresti. Bineinteles ca un merit extrem de mare il au si credinciosii din zona, care si-au pus o amprenta vizibila asupra locului unde este ctitorita manastirea. Insa piatra de temelie a fost pusa de vrednicul Mitropolit Bartolomeu in data de 20 nioembrie 1994, deci este o manastire relativ noua.

Structura Manastirii Acoperamantul Maicii Domnului din Floresti

 

Incinta manastirii cuprinde mai multe incaperi. Biserica are o arhitectura absolut superba, realizata in stil bizantin, dar avand si unele influente romanice. In incinta manastirii se afla si un corp de chilii situat chiar in spatele bisericii. Manastirea este ridicata intr-un peisaj parca desprins din Rai.  Lacasul de cult este asezat intr-o poienita care are o forma de lacrima. Manastirea este inconjurata de paduri, ceea ce face ca frumusetea locului sa fie una desavarsita. Acest loc este un reufgiu excelent pentru credinciosii care vor sa se roage si pentru cei care cauta credinta si pacea sufleteasca. Datorita cadrului natural in care este situata, manastirea este bine protejata de zgomotul si agitatia vietii cotidiene. Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului a fost sfintita abia in anul 2010 de catre Inalt Preasfintitul Arhiepiscop Irimeu, vicar al Eparhiei Clujului.

Locul este cu totul de vis pentru oricine doreste sa scape de agitatia de la oras. Mai mult decat atat, nici nu va trebui sa parcugeti un drum foarte lung pentru ca manastirea se afla la doar cativa km de Cluj  – Napoca.

Obiectivul este deschis turistilor fara taxa de vizitare.