Manastirea Rasca Transilvana este una dintre cele mai deosebite manastiri din Transilvania si chiar din toata tara. Lacasul de cult surprinde prin natura locului unde este amplasat dar si prin frumusetea si mesajul pe care il transmite. Despre Manastirea Rasca Transilvana se pot spune o multime de lucruri, insa cel mai important este credinta care se regaseste in acel loc. Tot despre Manastirea Rasca Transilvana din judetul Cluj se spune ca este un dar de la Dumnezeu.

Povestea de la Manastirea Rasca Transilvana

 

Manastire Transilvania

Manastirea Rasca Transilvana este situata in vecinatatea barajului de la Belis – Fantanele. Mai exact in zona Muntiilor Apuseni. Aceasta se afla la intalnirea drumurilor care unesc 3 judete: Cluj, Alba si Bihor.  Lucrarile la acest lacas de cult au inceput in anul 2002, deci este o manastire relativ noua. In aceste conditii, putem spune ca Manastirea Rasca Transilvana este o manastire simbol situata chiar in inima Transilvaniei. Parintele staret al manastirii este Protosinghel Casian Ioana. Obstea manastirii este compusa din 7 monarhi, care respecta cu strictete traditiile si obiceiurile unui astfel de asezamant. Hramul manastirii este in fiecare an pe data de 14 octombrie. Manastirea Rasca Transilvana mai este cunoscuta si sub denumirea de Manastirea Sfanta Cuvioasa Parascheva. Pelerinajul la Manastirea Rasca Transilvana este recomandat tuturor celor care vor sa se regaseasca sau cei care vor sa caute anumite raspunsuri in ceea ce priveste credinta in Dumnezeu.

Manastirea Rasca Transilvana din Apuseni

Locul unde este amplasata Manastirea Rasca Transilvana este plin de verdeata si extrem de viu. Practic natura este omniprezenta in imprejurimile lacasului de cult. Cei care doresc sa faca o vizita pana la acest obiectiv, vor fi intampinati cu multa caldura sufleteasca si spirituala. Peisajul este unul de neuitat, avand in vedere ca manastirea este amplasata intr-o zona superba de munte. O drumetie pana la Manastirea Rasca Transilvana ajuta la curatirea sufletului, dar este si o adevarata oaza de sanatate pentru corp. Gratie locului unde se afla, cei care fac o vizita pana la manastire se pot bucura de un aer proaspat si curat.

Manastirea Rasca Transilvana

Sursa foto: Manastirea Rasca Transilvana 

Manastirea Sfanta Cuvioasa Parascheva se incadreaza si ea printre cele mai vizitate si apreciate lacase de cult din Transilvania. Astfel, in fiecare an aici vin foarte multi credinciosi. La aceasta manastire nu vin doar credinciosi ci si foarte multi turisti. Majoritatea celor care nu au auzit de existenta acestei manastiri sunt extrem de incantati atunci cand o descopera  si se declara absolut fascinati de frumusetea locului si de spiritualitatea de la manastire.

Obiectiv deschis turistilor fara taxa de vizitare.