Meet the Mayor – Clujul viitorului = Verde. Digital. Rezilient

Meet the Mayor

Necesitățile unui ”oraș al viitorului”, discutate de peste 100 de reprezentanți ai comunității internaționale de afaceri din Cluj în cadrul unei întâlniri cu primarul Emil Boc

Viitorul orașelor va fi scris de următoarele cuvinte cheie: ”verde”, ”digital”, ”rezilient”. Este datoria noastră, ca membri ai ecosistemului local, să dezvoltăm proiecte și să colaborăm pentru a continua evoluția Clujului pe toate palierele. Aceasta este una dintre concluziile evenimentului ”Meet the Mayor”, ediția a X-a, organizat, în format digital, ieri, 9 decembrie 2020, de către Comunitatea Internațională de Afaceri din Cluj-Napoca (The International Committee) în parteneriat cu Municipalitatea.

Peste 100 de reprezentanți ai mediului business au participat (online) la ediția din acest an a evenimentului. A fost pentru prima dată când s-a desfășurat online, din cauza nevoilor de distanțare socială impuse de pandemia Covid-19. Evenimentul s-a ținut pe platforma Zoom pentru invitați, iar pentru întregul public a fost transmis simultan LIVE pe Facebook pe conturile: Primăriei Cluj-Napoca și The International Committee. Alături de primar a participat Emilia Botezan, șeful Biroului Relații Externe și Investitori din cadrul Primăriei.

”Am discutat despre situația pandemică din Cluj-Napoca, despre profilul strategic al orașului, despre investițiile imediate pe termen mediu și lung care vor avea un impact major asupra Clujului și a zonei metropolitane. Crearea unui spațiu bazat pe calitatea vieții a clasat orașul nostru în primele orașe din Europa în materie de inovare (iCapital 2020 – Capitala Europeană a Inovării), fapt ce confirmă eforturile susținute de a plasa Clujul ca un hub european al inovării”, a declarat primarul Emil Boc.

Emil Boc

”Meet the Mayor” a fost creat pentru a încuraja deschiderea și transparența între Municipalitate și comunitatea de afaceri internațională, în continuă creștere, din Cluj-Napoca și împrejurimi. A fost conceput ca un forum în cadrul căruia comunitatea de expați din Cluj-Napoca are ocazia de a dialoga cu edilul orașului pe chestiuni legate de dezvoltarea urbană, proiectele administrației și felul în care primăria poate răspunde nevilor specifice acestei categorii de locuitori ai orașului – străinii care au ales Clujul pentru a fi ”acasă”. Edițiile anterioare au avut și până la 300 de participanți (ediția 2019).

“Meet the Mayor a avut un succes imens pentru că Primarul Clujului, primarul nostru a făcut un real efort de a menține dialogul cu entitățile internaționale din Cluj, el ne-a cerut opinia și este dispus să răspundă la întrebările și preocupările noastre, legate atât de viața de business, cât și de cea de zi cu zi. Ne-a făcut să simțim că orașul este unul global, incluziv, iar rezultatele sunt vizibile: din ce în ce mai mulți membri ai comunității internaționale doresc să facă din Cluj o bază pentru afaceri și un loc pe care să îl numească acasă”, spune Antonio Patane, președintele Comitetului Internațional din Cluj.

Cluj International Business Committee (CIBC) a fost fondat de cinci oameni de afaceri străini care locuiesc în Cluj de foarte mult timp: Antonio Patane (Italia), Carl Widell (Suedia), Ludger Thol (Germania), Shajjad Rizvi (UK) și Wouter Reijers (Olanda). Recent, CIBC s-a formalizat juridic sub numele de  ”Asociația Investitorilor Străini din Cluj”. Consiliul său de Administrație este format din persoane cheie din lumea de afaceri internațională a Clujului, iar calitatea de membru este deschisă (open membership).

Organizația are două serii de obiective:

–           Cele externe (în relația cu orașul ”adoptiv”): de a încuraja o relație de colaborare cu autoritățile locale; de a veni în sprijinul economiei locale cu noi investiții străine; de a menține dialogul cu întreaga comunitate; de a ajuta la menținerea Clujului în topurile orașelor europene cu un nivel ridicat de trai.

–           Cele interne (pentru membri): ”We are a United International Business Community. We respect all nationalities and promote understanding and cohesion, while creating the best possible connections for our members, both internally and externally” / ”Suntem o comunitate internațională unită. Respectăm toate naționalitățile și promovăm înțelegerea și coeziunea, în timp ce legăm cele mai bune conexiuni posibile, atât interne cât și externe, pentru membri noștri”.

Înregistrarea Meet the Mayor 2020, se gaseste aici: https://vimeo.com/488987767

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.