Ieri s-a disputat întâlnirea de dublu dintre reprezentativele României și Spaniei, contând pentru turul II, Grupa I Europa/Africa, din cadrul Cupei Davis. Horia Tecău și Florin Mergea au dat piept cu o pereche redutabilă alcătuită din Feliciano Lopez și Marc Lopez.

Românii s-au impus cu scorul 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3. Spaniolii au început tare meciul, adjudecându-și primul set (6-3), însă Mergea și Tecău au echilibrat repede balanța în al doilea (6-1). Ibericii au revenit la conducere în setul trei (6-1), pentru ca setul patru, unul foarte disputat, să fie câștigat de români (7-5). În setul decisiv, Horia Tecău și Florin Mergea s-au impus cu 6-3, aducând primul punct al României în disputa cu Spania.
“Suntem foarte fericiți, am avut alături un public foarte frumos. Am crezut unul în celălalt și am reușit această victorie incredibilă. A fost un test bun pentru noi, având în vedere Jocurile Olimpice de la Rio, mai avem lucruri de pus la punct în jocul nostru. Totuși, e foarte important că am câștigat astăzi la Cluj și că am împins soarta meciului pentru ziua de duminică. Mâine se poate întâmpla orice”, a declarat Florin Mergea.
“Ne așteptam să avem un meci greu, dar și un public minunat. Am avut parte de amândouă. Într-adevăr, am făcut câteva greșeli, dar suntem mulțumiți de cum am jucat astăzi. Am avut un plan pe care am încercat să-l respectăm cât mai mult, să-l jucăm mult pe Marc Lopez, iar punctele decisive pe Feliciano. Ne bucurăm foarte mult că am câștigat”, a adăugat Horia Tecău.
Așadar, după a doua zi de tenis în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, scorul general dintre România și Spania este 1-2. Duminică, 17 iulie, sunt programate ultimele două întâlniri de simplu, Marius Copil – Roberto Bautista-Agut (de la ora 13:00), urmat de duelul Adrian Ungur – Feliciano Lopez.