Mira Rehab, Cel mai bun startup cu impact social din lume la Global Startup Awards

Etapa globală a uneia dintre cele mai importante competiții dedicate antreprenoriatului s-a desfășurat în această lună, în Kuala Lumpur. Câștigătorii finalei regionale a competiției din 2015, alături de investitori, experți de business și jurnaliști, și-au dat întâlnire pe scena din Kuala Lumpur Convention Center pentru a sărbători cele mai bune startup-uri tech din lume.

Mira Rehab, o companie de software din Cluj-Napoca care a revoluționat lumea medicală cu ajutorul unei aplicații care supervizează recuperarea persoanelor cu dizabilități locomotorii, a fost desemnată Cel mai bun startup cu impact social.

Mjöll Waldorff, Project Manager la Innovation Center Iceland și membru al juriului, a declarat:

“Produsul creat rezolvă o problemă foarte actuală, având o influență pozitivă asupra celor aflați în suferință. Ajunge la oameni într-un mod neconvențional, prin urmare are potențialul de a atinge un public numeros și are deja expunere internațională”.

“Îi felicităm din toată inima pe cei de la Mira Rehab și ne bucură faptul că România este astfel plasată pe harta ecosistemelor antreprenoriale cu valoare din lume. Global Startup Awards este un eveniment de prestigiu care inspiră comunitățile de antreprenori să obțină performanțe notabile și să depășească granițele tehnologiei, punând astfel bazele unor inovații”, a declarat Hajnalka Bessenyei, director la Impact Hub Cluj-Napoca.

Impact Hub Cluj-Napoca este partenerul uneia dintre cele mai prestigioase competiții internaționale dedicate startup-urilor. Lansat în 2012, programul Global Startup Awards premiază startup-uri tech relevante din 25 de țări. Fiecare etapă națională se concentrează pe a nominaliza și a premia cele mai bune startup-uri cu o vechime de maxim 5 ani dar și ecosistemul local care le susține. În același timp, participarea la aceste evenimente amplifică numărul de oportunități existente, facilitând interacțiunea între antreprenori și oferind noi perspective de colaborare.

Etapa națională a competiției Global Startup Awards a fost organizată cu sprijinul: UBER România, Startarium.ro.

 

Despre Impact Hub Cluj-Napoca

Impact Hub Cluj-Napoca este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor inovatoare în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente. Impact Hub Cluj-Napoca face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 75 de locații de pe 5 continente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *