Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod, mandria comunei

Muzeul de Etno – Arheologie este de departe simbolul comunei Iclod, o comuna foarte frumoasa aflata destul de aproape de capitata Transilvaniei ( Cluj – Napoca ). Obiectivul de Etno – Arheologie din Iclod a luat fiinta datorita Prof. Aurel Bulbuc. Din fericire profesorul a fost sprijinit si de  mai multe personalitati din partea Muzeului National de Istorie a Transilvaniei.

Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod – importanta

 

Muzeul de Etno - Arheologie din Iclod 1

Muzeul din Iclod este sprijinit financiar aproape in totalitate de catre Primaria comunei Iclod. Aici este un exemplu bun de urmat pentru celelalte institutii de pe raza judetului Cluj, care au in patrimoniu asemenea obiective turistice si culturale deosebit de importante. Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod este situat intr-un conac care apartine unui renumit profesor si anume: Prof. Dr. Petre Porutiu. Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod este cea mai importanta institutie de cultura care se afla in comuna Iclod.

Ce putem vedea la Muzeul din Iclod

 

Muzeul de Etno - Arheologie din Iclod 2

Muzeul din Iclod poate fi considerat un veritabil schit arheologic. Aici sunt expuse cele mai multe obiecte istorice descoperite pe teritoriul comunei Iclod. Unele dintre aceste obiecte sunt deosebit de importante, pentru ca dateaza inca din perioada preistoriei in Transilvania. Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod gazduieste si o vasta expozitie de etnografie, ceea ce face ca muzeul sa fie mult mai atractiv pentru turisti.

Muzeul de Etno - Arheologie din Iclod 3

In cadrul acestui obiectiv deosebit de important se organizeaza foarte des diferite evenimente  cu tenta arheologica, istorica sau etnografica. Superbul obiectiv turistic din comuna Iclod este un adevarat muzeu cultural istoric ce poate concura  cu mai marile muzee din restul tarii.

Muzeul de Etno - Arheologie din Iclod 4

Muzeul din Iclod este gata oricand sa-i primeasca pe toti vizitatorii pasionati de istorie, arta etnografica si cultura. Prestigioasa institutie este una care aduce un plus de cultura in comuna Iclod si desigur in tot  judetul Cluj.

Muzeul  din Iclod

foto

Aceasta institutie de cultura intregeste tot peisajul  din comuna Iclod. Acolo veti descoperi unul dintre cele mai frumoase comune din Transilvania si unul dintre cele mai pitoresti muzee de pe raza judetului Cluj. Va invitam sa vizitati celebrul muzeu din comuna Iclod.

Condiții de vizitare: cu taxa

Program de vizitare:

Luni, miercuri si vineri intre orele 10:00-16:00.

Contact: 0745757622; 0745757033; 0740271902

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.