National Battle Sessions – Ice Cluj 2016

National Battle Sessions”, denumit în continuare „NBS”, este un proiect dezvoltat de către Asociația‚ E-Sports Cluj’ sub forma unui festival recursiv dedicat tuturor gamerilor, atât celor care joacă la nivel competitiv sau celor amatori, cât și publicului larg.

Festivalul este bazat pe construirea unui cadru comun în care participanții își pot exprima creativitatea și entuziasmul față de benzi desenate, jocuri și jucători preferați.

NBS are ca scop crearea și promovarea culturii dezvoltate în decursul ultimelor decenii în jurul jocurilor video, într-o atmorferă creativă și accesibilă tuturor. Pe langă aceasta, oferim celor interesați posibilitatea de a urmari o parte din activitățile desfășurate la festival, in timp real, prin intermediul internetului.

Această ediție a NBS este cea de-a IX-a organizată până în prezent și cuprinde competiții de jocuri populare precum League of Legends, Hearthstone sau Overwatch, direcționate către publicul tânăr vizat. Pe lângă acestea oferim numeroase alte activități deschise către publicul larg, cum ar fi jocuri de societate de diverse nivele sau concursuri tematice cu premii, elemente care crează o atmosfera prielnică persoanelor din toate categoriile de vârstă. Activitățile pe care le desfășurăm sunt alese în funcție de preferințele publicului căruia ne adresăm, dar și în funcție de elementele care ar contribui cât mai mult la dezvoltarea și cristalizarea comunității
pasionaților de jocuri.

“Oferim o baza culturală solidă generațiilor tinere care s-au născut cu internetul în față” este ideea în jurul căreia a gravitat conceptul festivalului. Gamingul favorizeaza diversitatea culturală și socială, crește interacțiunea dintre tinerii de diferite vârste și medii culturale, sociale etc. și reprezintă platforma ideală de exprimare pentru generațiile tinere

Rezultatele edițiilor precedente vorbesc de la sine, numărul participanților și a persoanelor din public crescând semnificativ. Același lucru îl putem spune și despre atenția pe care o primesc astfel de evenimente. Domeniul gaming-ului fiind încă în stadiul de dezvoltare în România, cu un public extrem de numeros și având potențial foarte mare pe termen lung. În cele două zile în care se va desfășura evenimentul vom pune la dispoziția publicului competiții și numeroase activități în care aceștia vor putea participa, astfel întărind legăturile dintre jucători sau redescoperind farmecul jocului în diferitele sale forme.

În ceea ce privește accesul la eveniment, acesta va fi cu intrare liberă pentru public.
Mai multe detalii pe site-ul evenimentului – http://www.esportscluj.com/nbs-ice-cluj-2016 sau pe pagina de Facebook a acestuia – https://www.facebook.com/events/1836134056663251/ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.