Noaptea Privighetorilor a încântat din nou

Ediția a 5-a a Nopții Privighetorilor nu a dezamăgit nici o categorie de participanți: organizatorii, Biroul Teritorial Cluj al Societății Ornitologice Române, au avut parte de vreme bună și de aprecieri, voluntarii au avut de lucru serios, ca în fiecare an, artiștii au primit aplauze pe măsura interpretării, iar publicul a avut parte de tururi ornitologice ghidate, un concert superb, o expoziție de fotografii plină de culoare și de celebrul, deja, intermezzo culinar – degustarea de vin și brânză.

Toate acestea în atmosfera deosebită a Grădinii Botanice, gazda noastră desăvârșită, încă de la prima ediție. Evenimentul a fost moderat cu eleganță, ca la toate edițiile de până acum, de către colegul nostru Alexandru Stermin, iar Gál László a imortalizat ediția de anul acesta.

Estimările noastre merg din nou către 500 de participanți care au ales să petreacă seara de marți alături de noi. Participanții la tururile ornitologice au avut posibilitatea să vadă și să audă pițigoi, mierle, silvii, dar și specii mai mari precum ciocănitori sau rațe.

Artiștii care ne-au încântat anul acesta sunt Eva Butean, Dioszegi Benjamin, Raluca Ilovan, Teodora Buia, Sonia Vulturar, Fodor Lilla, Daniel Demian. Au interpretat creații aparținând compozitorilor George Enescu, Ravel, Beethoven, Mouquet, Prokofiev, Mozart, Webern și Dvořák.

Evenimentul a fost întregit de fotografiile din Expoziția Păsări ÎnCântătoare. Câțiva fotografi inimoși ne-au oferit lucrări deosebite, care au stârnit interesul pentru păsări și au plăcut publicului. Parte dintre aceste fotografii vor fi parte a unei licitații online ale căror fonduri vor fi folosite pentru tipărirea Atlasului Păsărilor Clujului, finanțat parțial de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Mulțumim din nou sponsorilor, care an de an ne creditează cu încrederea lor și ne ajută să realizăm un eveniment care place publicului, indiferent de vârstă. Avem astfel posibilitatea să sensibilizăm mai multă lume față de biodiversitatea urbană și importanța protejării ei. Mulțumim așadar Grădinii Botanice pentru găzduire.

Din nou, evenimentul a fost posibil datorită voluntarilor SOR, care au fost ghizi, mutanți, decoratori, chelneri și cărora le mulțumim încă o dată: Bodea Flaviu, Ciortan Bogdan, Kassay Bernadett, Erös Réka, Rés Katalin, Papp Edgár, Gál László, Mădăras Romulus, Tincu-Modrau Aida, Pui Anca, Kalisch Denisa Paula, Păun Georgiana, Bădițoiu Valentin.

Vă invităm încă de pe acum să vă notați în calendare ediția din 2018 a Nopții Privighetorilor, la sfârșit de mai, ca în fiecare an.

Evenimentul este parte din proiectul ”Păsările Clujului prin muzică și tradiție”, realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.