O NOAPTE ÎN MUZEU LA CLUJ-NAPOCA

Pentru prima dată în Cluj-Napoca, zece persoane vor petrece noaptea într-un muzeu. Evenimentul inițiat de Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană este inspirat din conceptul de mare succes care este implementat de zeci de ani în marile muzee ale lumii, printre care Musée du Louvre din Paris, Museum of Modern Art din New York, Smithsonian din Washington D.C. ori American Museum of Natural History din New York, unde s-a filmat și celebrul film “A Night at the Museum”.

Conceptul “O Noapte în Muzeu” se desfășoară în România doar în Muzeul de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din București, Cluj-Napoca fiind astfel cel de-al doilea oraș al țării care îl adoptă.

Ca urmare a competiției desfășurate pe pagina de Facebook a Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană au fost selectate cele zece persoane care astăzi vor intra în Parcul Etnografic “Romulus Vuia”.

Astfel, cei zece vizitatori vor începe circuitul muzeal la ora 19 ghidați de reprezentanții muzeului, printre care chiar și directorul Tudor Sălăgean, vor asculta povești spuse de reprezentanții Asociației Culturale Zestre și de cei ai Muzeului “Poarta de su’ Feleac”, vor servi cina oferită de Carmangeria Moldovan și vor admira stelele cu membrii Societății Astronomice Andromeda.
Noaptea va fi petrecută într-o șură tradițională.

Proiectul de față este derulat alături de Consiliul Județean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Asociația Culturală Zestrea, Muzeul “Poarta de su’ Feleac”, Societatea Astronomică Andromeda și Carmangeria Moldovan și face parte din campania de comunicare lansată în 2016 de Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.