Oferim o invitatie dubla la spectacolul de dans clasic – The Spirit of INDIA

Oferim o invitatie dubla la spectacolul de dans clasic – The Spirit of INDIA, care va avea loc la Sala Radio, in data de 2 aprilie 2017, de la ora 19:00.

 Ce trebuie sa faceti

Sa lasati un comentariu in formularul din josul paginii in care sa ne raspundeti la urmatoarea intrebare: ce va fascineaza cel mai mult din cultura Indiei?

Cei care comenteaza de mai multe ori la concurs sunt descalificati!

Puteti lasa comentariile pana in data de 26 martie 2017, ora 10:00.

Spectacolul “THE SPIRIT OF INDIA” reflectă filosofia unei civilizații milenare ce a sărbătorit viața în formele ei sublime și trecătoare, căutând totodată înțelepciunea și fericirea perenă. Dansul indian, la fel ca toate domeniile artistice, nu se adresează doar divertismentului și plăcerii simțurilor; dincolo de frumusețea costumelor și a podoabelor ce încântă ochii, spectatorul va descoperi emoții universale, încântare pentru minte și suflet.

Odissi, unul din cele opt stiluri de dans clasic, își are originea pe coasta de est a Indiei. Bazându-se pe o tehnică elaborată, ce îmbină rigoarea matematică și spontaneitatea expresivă, repertoriul său este format din două aspecte. Abhinaya este dansul în care artistul, precum un actor, comunică o poveste prin intermediul expresiilor faciale și mudrelor (gesturi simbolice ale mâinilor). Nritta, pe de altă parte, este dansul în formă pură, abstractă, prin care artistul “înflorește” o compoziție muzicală înspre un crescendo captivant. Atenția privitorului observă implicarea întregului corp în actul artistic: bătăile ritmice ale picioarelor, unduirile grațioase ale trunchiului, gesturile mâinilor, mișcările ochilor și ale capului.

Cum se va desemna castigatorul invitatiei duble la spectacolul de dans clasic – The Spirit of INDIA

 

Castigatorul va fi anuntat pe site si pe pagina de Facebook si va primi un e-mail cu datele necesare pentru a intra in posesia invitatiei.

Succes!

Ramaneti pe site-ul nostru, vor mai urma si alte surprize !

11 comments

  1. Sunt fascinat de culorile Indiei care reiese din diferite aspecte ale culturii.

  2. Taj Majal – “dragostea unui împărat, încrustată în piatră”, simbol al Indiei, monument al arhitecturii mogulice, ce combina elemente islamice, indiene si persane. Este considerat a fi cel mai extravagant monument construit vreodata in numele iubirii.

  3. Pentru mine, desi nu am vizitat-o niciodata, India inseamna o veritabila escapada spirituala. Spiritul, istoria si cultura acesteia este fascinanta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.