Padurea Faget – locul preferat de relaxare pentru Clujeni

Orientare speciala

Padurea Faget este una dintre principalele zone de agrement unde se aduna mii de oameni in fiecare week-end. In urma cu cativa ani, Padurea Faget era un loc cat se poate de pustiu, in sensul ca aici veneau foarte putini oameni. De indata ce orasul Cluj – Napoca a inceput sa fie extrem de populat, langa Padurea Faget au inceput sa apara diferite constructii. Tot  de acum cativa ani, locul este plin de turisti si de localnici. Padurea Faget se afla la marginea orasului Cluj – Napoca. Inca un motiv pentru care acest loc este preferat de cei mai multi dintre Clujeni.

Date interesante despre Padurea Faget

Obiectivul este o zona naturala protejata prin lege. Locul este un adevarat monument al naturii si este de interes national. Flora Padurii Faget este alcatuita din mai multi arbusti, goruni si fagi. Padurea are o suprafata protejata de aprosimativ 10 ha. si detine foarte multe specii naturale si habitate. Padurea Faget este una dintre cele mai vechi si cele mai apreciate zone de agrement fiind situata langa orasul Cluj – Napoca. Accesul pana in padure se poate face extrem de usor. In zona exista un drum foarte bun care poate fi parcurs cu orice masina. Din aceasta zona minunata nu puteau lipsi biciclistii.

Padurea Faget

Galerie foto aici

De ce este indicat sa vizitati Padurea Faget

In fiecare an aici se organizeaza diferite concursuri extrem de atractive pentru iubitorii de natura. Tot in acest loc, au loc foarte multe evenimente importante pentru comunitatea clujeana si pentru intreaga tara. Dintre aceste eveniimente extrem de interesante amintim: Raliul Clujului, Crosul Fagetului, sau de ce nu Turul Ciclist. Obiectivul este unul de o importanta majora pentru orasul Cluj – Napoca. Aici aleg sa vina mii de oameni sa se relaxeze la aer liber si sa se distreze. Aproape in fiecare week-end locul este plin de turisti si de localnici. Cei mai multi dintre vizitatori vin aici sa faca un gratar la iarba verde. Desigur ca sunt si persoane care vin doar pentru relaxare.

Padurea Faget ar fi mult mai frumoasa si s-ar pastra mult mai bine daca oamenii care vin aici sa faca gratare sau sa se bucure de zona verde ar aduna resturile menajere!

Deschis turistilor fara taza de vizitare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.