Comunitatea şi administraţia oraşului, alături de specialişti din diferite domenii sunt tot mai interesaţi de posibile soluţii şi strategii optime de relaţionare a spaţiului urban, a comunităţii cu Someşul. In acest context ne dorim să atragem clujenii într-un eveniment inedit. ParCURS URBAN este evenimentul pe care Scena Urbană îl propune clujenilor în seara zilei de duminică, 22 mai în cadrul Zilelor Clujului.

Prietenii și partenerii Scenei Urbane ne-au ajutat și cu această ocazie în demersul nostru. Voluntarii Beard Brothers, U-BT și Sisterhood au fost și sunt extrem de generoși în timp și entuziasm. Bucuria și succesul acestui demers li se datorează în egală măsură lor, partenerilor United Business Center, Opera Group Project și Primăria Cluj-Napoca. Echipa Scenei Urbane le mulțumește tuturor pentru sprijin și încredere.

Pentru a admira şi pune în evidenţă întreg parcursul Someşului în oraş, sfere luminoase vor fi lansate la intrarea acestuia în Cluj şi vor străbate cei peste 10 km ce pot şi trebuie să facă obiectul atenţiei şi interesului nostru.

Lumina întâlnește întunericul, focul plutește pe apă, curcubeul răsare noaptea de sub un pod, tulnicele răsună în centrul orașului, muzica arhaică se luptă pentru ritm cu toaca, gravitația ne duce de la baroc la jazz și percuție, iar jalea Mariei Tănase se îneacă în râsete din Timpuri Moderne cu Charlie Chaplin!Toate extremele se contopesc și transformă Someșul într-un râu de plasmă, transformând malurile într-o mare scenă urbană, iar pe noi, clujenii, în spectatori norocoși!

Intrarea Somesului in oras va fi marcata de instalatia “River Reflexions”. Proiectul, coordonat de arhitectul Borislav Ignatov, președintele Camerei Arhitecților din Bulgaria, reutilizează CD-urile si DVD-urile pentru a crea o instalatie publica.Perdeaua, compusa din cd-urile donate, este o colectie artistică care reprezinta “ reflexia si inregistrarea timpului nostru ”. Aceasta va fi amplasată pe podul Bd. 1 Decembrie 1918.

Trecerea sferelor luminoase va fi anunţată în mod tradiţional în diferite puncte pe mal. Tulnicăresele din Avram Iancu, ne vor aminti un mod de comunicare specific zonei. Tulnicărese: Floca Argentina, Cândea Elena,Horvath Valeria, Petruţa Minerva, Pogan Minerva, Coroiu Maria, Drăgoiu Titiana, David Aurora, Mihon Daniela, Claudia Dumitrache, Cârja Georgiana

Parcurs Urban 2

Program:

  • Deschidere eveniment 21.30 – trepte pe mal în zona ştrand Sun

Lansare sfere şi prezentare instalaţie “River reflections” arh. Borislav Ignatov (amplasată de o parte şi de alta pe podul Bdul 1 Decembrie 1918.

  • Percuţie – concert în zona verde de mal adiacentă Parcului Rozelor

Artişti : Dărăban Ioan, Popovici Alexandru, Samoel Lupea, Radu Haţegan

  • Toaca pe “Podul Albastru” lângă Parcul Babeş
  • Melodii din repertoriul Mariei Tănase interpretate de Veronica Macarie Moldovan acompaniată de Pusztai Aladar şi Baciu Ion – în zona de promenadă înainte de podul Garibaldi.
  • Podul Elisabeta – Trio baroc : Anna Szalasz Kiss – flaut, Dana Berci – flaut, Vlad Raţu – violoncel
  • Balconul palatului Berde: muzica arhaică –voce şi contrabass Alexandru Mânzat
  • Parcul Feroviarilor (pe podul metalic pietonal) cvartet: Alice Bacalu, Natalia Constantin, Rareş Muntean, Aurel Macovei
  • Structura metalică: strada Oaşului (înainte de Peco) .Jazz : Matei Creţiu Codreanu – saxofon, Andrei Mânzat- pian
  • Parcul Oaşului, în zona de mal între Nadăş şi Someş . Proiecţie film “Modern Times” – Charlie Chaplin cu începere de la ora 22.00.
  • Recuperare sfere luminoase în zona centurii Apahida-Vâlcele.

Vă aşteptăm cu drag alături de noi!