Pasărea Rock pornește în turneu național

Pasarea Rock , un proiect pornit in 2014 de catre Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan Tandarica, avea sa-si doresca sa continue ceea ce au inceput impreuna cu formatia care i-a consacrat, Phoenix. Iata ca numai dupa doi ani si jumatate de la infiintare, Pasarea Rock este intr-o forma de zile mari, asta si datorita artistilor extraordinari care intregesc formula, Sorin Voinea si Nicu Patoi. De-a lungul acestei perioade, artistii au muncit, au compus, au reochestrat, si iata ca a aparut primul album intitulat LEGENDA. care “suna extraordinar”, dupa cum spun insusi artistii.

Albumul LEGENDA. a fost lansat intr-un cadru de poveste, intr-o arena exterioara creata pentru spectacole de cascadorii, unde evenimentul s-a incadrat perfect. Spectacolul, in format Unic in Europa, a adus in fata publicului, pe langa prestatia live de exceptie a formatiei Pasarea Rock, numere de dans realizate de profesionisti, spectacole de dresura cu cai premiati international, cascadorii cu cai si cu foc realizate de unii dintre cei mai buni cascadori romani, proiectii si maping in toata arena. Nici elementele surpriza realizate de artistii vinovati de acest eveniment nu au lipsit!

© FOTO: Petru Ivu

Ei si-au facut aparitia in fata publicului intr-o caleasca de pe vremea haiducilor, imbracati in mantii care aduc aminte de vremuri de Legenda. Incursiunea prin arena a lui Ovidiu Lipan Tanadarica cu toaca, urcata pe un car tras de boi, apropierea de public a lui Mircea Baniciu si interactiunea cu calul ce plimba esarfa rosie mult cantata, au starnit emotiile publicului. Intentionam ca acest eveniment sa nu ramana unic, ci sa-l putem oferi publicului din toata tara prin organizarea spectacolelor impreuna cu autoritatile locale.

Playlist-ul evenimentului a alternat melodii vechi ( Cocosii negri, Vasiliscul si Aspida, Sirena, Dansul codrilor, Filip si cerbul, Pasarea Rock, Muzica si muzichie, Andrii Popa de pe abumele Phoenix, “Mugur de fluier” si “Cantafabule”), cu melodoii noi de pe albumul LEGENDA., dar si melodii indragite de public din repertoriul Mircea Baniciu ( Esarfa in dar, Hanul ulciorului nesecat, Intoarcerea la Orient). Melodiile au fost alese astfel incat pe fiecare dintre ele sa se poata crea momente speciale.

Mircea Baniciu: “ Este cel mai bun album la care eu personal am participat.”
Ovidiu Lipan Tandarica: “ Acesta este un album de esenta tare!”
Josef Kappl: “Acest album te atrage intr-o lume aparte din care nu poti evada decat dupa ascultarea lui.”

Muzica pe care o veti asculta odata cu albumul LEGENDA. continua ceea ce s-a pornit acum multi ani cu Phoenix, dar la un nivel muzical superior. Albumul contine 12 piese care sunt fie piese in prima auditie ( Rapirea miresei, Fresca pitoreasca), piese noi, compuse special pentru Pasarea Rock ( Legenda, Praznic naprasnic, Zoreaua, Fagul si Iedera, Epitaf, Hora fara de hotar, (Calusandra), piese reorchestrate din repertoriul orerei rock-simfonice Mesterul Manole si Mircea Baniciu ( Pe Arges in jos, Hanul ulciorului nesecat, Origine).

Pasarea Rock se pregateste acum pentru turneul national. Orasele pe care le vom vizita in aceasta toamna sunt:

7 octombrie, Bacau, Piata Centrala
8 octombrie, Vaslui, Hanul Ancutei – concert rock
11 octombrie Cluj Napoca, , Casa de Cultura a Studentilor – spectacol rock – simfonic,
12 octombrie, Timisoara, Filarmonica Banatul – spectacol rock – simfonic,
13 octombrie, Oradea – concert rock, Queens Pub
14 octombrie Targu Mures, , Palatul Culturii – spectacol rock-simfonic,
15 octombrie Brasov, , Centrul Cultural Reduta – concert rock,
16 octombrie, Ramnicu Valcea, casa de cultura a Sindicatelor – spectacol rock-simfonic
17 octombrie, Craiova, Teatrul National Marin Sorescu – spectacol rock –simfonic
25 octombrie Bucuresti, , Beraria H – concert rock
27 octombrie Buzau, , Sala Sporturilor – spectacol rock-simfonic
28 octombrie Pitesti, , Club Hush – concert rock
30 octombrie Suceava, , Casa de cultura a Sindicatelor – concert rock
31 octombrie Iasi, , Casa Studentilor – concert rock

© FOTO: Petru Ivu

De la înființare, Pasarea Rock a lansat un album LEGENDA., două EP-uri ( Legenda, Calusandra) și un videoclip ( Praznic naprasnic), iar turneele susținute de Pasărea Rock au confirmat, la nivel național, succesul proiectului.

Albumul LEGENDA. este esența existenței unei trupe prezentă pe piața muzicii românești de doi ani și jumătate, fiind rodul muncii consecvente și reprezântând renașterea genului muzical, cu influențe din folclorul românesc și cel balcanic.

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul iabilet.ro, blt.ro, in magazinele fizice anuntate de partenerii nostril si la casele de bilete ale fiecarui loc pentru concerte.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina de Facebook Pasărea Rock.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.