Societatea Ornitologică Româna (SOR), prin Biroul Teritorial Cluj, organizează cea de-a cincea ediție a evenimentului “O zi cu păsări în Muzeul Satului” în data de 9 iunie 2018. Evenimentul se va desfășura în Parcul Etnografic Romulus Vuia (Tăietura Turcului) între orele 10.00 – 17.00.

”Sâmbătă ne întâlnim, în special cu copii, pentru a învăța mai multe despre păsări. Dată fiind locația, participanții la evenimentul de sâmbătă vor putea să cunoască păsările prin activitățile de inspirație tradițională pregătite pentru ei: olărit, pictură pe materiale naturale, crearea de obiecte de decor din materiale tradiționale. Dar anul acesta vom pune mai mult accentul pe recunoașterea speciilor de păsări, pe informațiile despre păsările din oraș, respectiv din Parcul Etnografic cu ajutorul tururilor ghidate, dar și pe informațiile practice despre ce pot face cei mici pentru a ajuta păsările. Avem despre ce povesti, fiind în toi sezonul de cuibărit și perioada când puii învață să zboare și adesea cad din cuib, iar lumea este tentată, în mod greșit, să îi ia acasă. Vom învăța așadar cum se face un cuib artificial corect și ce facem cu puii căzuți din cuib” a spus Teodora Domșa, coordonatorul proiectului.

Nu vor lipsi nici colegii noștri de la Vivariul Universității Babeș-Bolyai, cu o mică expoziție de animale vii (reptile, amfibieni), un colț de care nu doar cei mici se apropie cu teamă, dar de unde pleacă încântați și fascinați.

Acțiunile evenimentului sunt destinate în special copiilor și familiei. Prin ele ne dorim să aducem publicul mai aproape de păsări și de natură, să atragem atenția asupra biodiversității urbane, a importanței acesteia și a datoriei noastre de a o proteja.

Participarea la eveniment este gratuită, dar se achită biletul de intrare în Parcul Etnografic.

Proiectul este realizat cu sprijinul Energom SRL – Grup Gonzales. Partenerii evenimentului sunt Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”, Vivarium – UBB, Cluj.com.

Pentru informații suplimentare vă invităm să îi contactați pe:

Teodora Domșa, Coordonator proiect SOR, tel: 0742151848, dora.domsa@sor.ro

Cîmpan Kinga-Timea, Coordonator Voluntari SOR, tel: 0744931070, kinga.cimpan@sor.ro