Peer Gynt – Rockstar, spectacol muzical interactiv și modern, va fi jucat, în premieră, pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, vineri, 12 februarie, de la ora 19:00. Drama lui Henryk Ibsen, a fost reimaginată într-un spectacol muzical inedit, în regia lui Sorin Misirianțu și coordonarea muzicală a dirijoarei Dalma Kovács.
Bazat pe empty space, ecleraj modern și simplitate, Peer Gynt-Rockstar, este un eveniment cultural general din cadrul proiectului „Platforma Culturală TiMAF” care prezintă printr-o viziune regizorală complexă, fuziunea dintre literatură, muzică și teatru.
Peer Gynt-Rockstar este o producție originală pe muzica clasică a lui Edvard Grieg, combinată cu muzică Pop-Rock, compusă de Sorin Misirianțu împreună cu Adrian Balint și Dudu Isabel, special pentru acest spectacol. Aranjamentul orchestral al spectacolului este compus de Daniel Patrick Cohen.
„E un text extraordinar de complex. Gândiți-vă la cea mai complexă piesă a lui Shakespeare și înmulțiți-o cu doi. I-am dat o formă foarte jucăușă, în care eu o să povestesc, ca regizor, cum am făcut acest spectacol, ce casting au dat oamenii ca să intre în echipa noastră, ei vor și cânta în fața voastră piesele pe care le-au cântat din repertoriul universal. Arată foarte bine, o să placătuturor categoriilor de public.” afirmă regizorului Sorin Misirianțu .
Cele 23 de scene muzicale scrise de Edvard Grieg pentru drama Peer Gynt de Henryk Ibsen au fost reimaginate într-un spectacol în care actori ai Teatrului Național Cluj colaborează cu muzicieni de la Conservator.
Sorin Misirianțu, licențiat în regie și actorie, este unul dintre cei mai renumiți actori, regizori și scenariști clujeni. Angajat al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca din anul 1995, a lucrat în televiziune, la Pro TV Cluj, la CD Radio și este manager al Teatrului de Club Diesel, teatru independent. Printre cele mai cunoscute proiecte ale sale sunt :,,Despre oameni și melci”, „Funny money/ Servieta cu bucluc „Norway. Today”, „Ca la nebuni”, „Tony & Dora”, „Când diavolul îşi dă cu ojă roşie pe copite”, „Sex, Drugs and Rock’n’Roll”, „20 de ani în Siberia” și multe altele.
Dalma Kovács este asistent doctorand în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca și dirijor fondator al orchestrei simfonice Agile. Clujeanca este cunoscută pentru realizarea premierei la nivel național a musical-ului „Les Miserables” , eveniment care a avut loc la Opera Maghiară în luna iunie 2015, precum și pentru celebrul concert anual “Simfonia Filmelor” din cadrul TIMAF. Dalma Kovács este dirijor-moderator al concertelor educative din cadrul programului DoReMi Start, reprezentând muzicianul dedicat atât celor “mari” cât și celor “mici”.
Les Nuages este o formație unică și originală din Cluj, datorită combinației exotice a cvartetului de coarde cu percuție si voce.
3 o’clock este trio-ul vocal feminin care a readus pe scena clujeană muzica anilor ’30. Trio-ul fură publicul prin veridicitatea cu care reprezintă curentul respectiv, nu doar prin muzică ci și prin vestimentația și atitudinea cu care apare pe scenă.
Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă din Granturile SEE în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European”. Proiectul este finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Lichetenstein și Guvernul României. În ceea ce privește accesul la evenimente: toate acțiunile și evenimentele demarate vor fi cu intrare liberă pentru public.