Pentru al 15-lea an consecutiv, TenarisSilcotub acordă burse studenților prin Roberto Rocca Education Program

Roberto Rocca Education Program

TenarisSilcotub i-a premiat, astăzi, pe cei 30 de studenți selectați în cadrul celei de-a 15-a ediții Roberto Rocca Education Program (RREP), o inițiativă educațională derulată în România începând din 2006. Compania continuă, și în acest an, sa susțină studenții merituoși din universități de prestigiu, ca parte a angajamentului său pentru educația tehnică.

Anul acesta, procesul de selecție, dar și ceremonia de premiere au fost derulate online, adaptându-se condițiilor actuale. Candidații care au aplicat pentru burse au trecut printr-un proces de selecție foarte riguros, iar 13 studenți ai Universității Tehnice din Cluj- Napoca au reușit să se califice.

Alături de ei, printre câștigători sunt și studenți de la Universitatea Politehnică din  București, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești și Universitatea „Gheorghe Asachi” Iași.  Bursa include atât o componentă financiară în valoare de 9.600 de lei cât și acces la programe de training și mentorat organizate de către companie. Premierea bursierilor a avut loc in cadrul unui eveniment cu tema ECO-Green, axată pe abordarea sustenabilă a mediului industrial.

„Educatia este o prioritate pentru societatea noastră în general și a fost întotdeauna în centrul programelor noastre de CSR. Responsabilitatea față de mediul înconjurător este un subiect primordial pentru compania noastră și dorim să construim împreună cu universitățile o viziune a industriei viitorului, ce își propune să fie una sustenabilă, cu impact minim asupra mediului înconjurător,” spune Mihaela Popescu, Președinte TenarisSilcotub. „În fiecare an, întâlnirea cu studenții e un moment de emoție specială. Îi felicităm pe câștigătorii burselor din acest an și suntem încrezători că vor continua parcursul de excelență.”

Din 2006 și până în prezent 600 de studenți care studiază în domeniul ingineriei au beneficiat de bursele Roberto Rocca oferite de TenarisSilcotub. Pornind de la convingerea că inovația și remodelarea industriei pentru a răspunde principiilor de sustenabilitate este promovată de oameni, TenarisSilcotub își propune să fie parte din acest proces, contribuind cu know-how. Colaborarea cu mediul academic este fundamentală pentru a construi legături puternice între studenți, profesori și realitatea industrială.

Roberto Rocca Education Program reprezintă o contribuție sustenabilă a TenarisSilcotub în procesul de educație în România. Programul continuă, selecția pentru anul universitar 2020-2021 fiind deschisă din această lună.

Despre Roberto Rocca Education Program

Programul Roberto Rocca Education Program reprezintă o inițiativă de a oferi  burse studenților talentați și absolvenților de inginerie și științe aplicate. Fondat în 2005 pentru a onora regretatul președinte al grupului Techint, Roberto Rocca, programul educațional acordă burse studenților din Argentina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Ecuador, Ghana, Guatemala, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Nigeria, Regatul Unit, România, Uruguay şi USA.

Cu toate că programul din fiecare ţară are particularităţile sale, în toate cazurile, bursele sunt acordate exclusiv studenţilor care studiază la universităţi din ţara de origine. Programele locale sunt gestionate de departamentele de Resurse Umane din cadrul companiilor sponsor din fiecare ţară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.