Desfasurat in perioada 13-16 octombrie, Photo Marathon a adus in atentia clujenilor expozitii atipice derulate in spatii neconventionale, o dezbatere despre fotografie si 2 competitii fotografice, la care au participat peste 1.100 de pasionati de fotografie din Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timisoara si Bucuresti.

Competitia Photo Marathon, desfasurata sambata, 15 octombrie, sub forma unui maraton foto,  unica in Transilvania, a pus la incercare creativitatea si tehnica a peste 100 de fotografi amatori si profesionisti din zona Transilvaniei si nu numai.

Cum s-a desfasurat competitia Photo Marathon?

Participantii au avut la dispozitie 8 ore pentru a ilustra 4 teme alese de catre juriu chiar in ziua evenimentului: Strazi din Cluj, Interactiune, Contradictie si Fragil. Ce trebuie precizat insa este faptul ca fotografii inscrisi in competitie au predat fotografii realizate in ziua evenimentului, fara sa fie modificate in programe de editare. Astfel accentul a cazut pe ideea creativa, tehnica si ingeniozitatea participantilor.

Pe langa cele 20 de premii in valoare totala de 6.000 lei, castigatorii maratonului fotografic au oportunitatea de a-si vedea lucrarile expuse in incinta Iulius Mall, in perioada 19 octombrie – 2 noiembrie, dar si pe paginile oficiale Photo Marathon.

De asemenea, pe parcursul celor 4 zile de Photo Marathon, vizitatorii au putut interactiona cu arta foto in Gara mica din Cluj, in fostul cinematograf Urania, in Atelier Cafe si in Turnul Croitorilor, acolo unde, au fost expuse lucrari ale lui Adi Bulboaca, Alex Galmeanu, Vlad Cupsa si Hajdu Tamas.

Despre Photo Marathon

Photo Marathon este un eveniment unic pe piata din Romania, oferind celor pasionațt de fotografie un maraton de expozitii, un maraton de workshop-uri si o competitie fotografica atipica sub forma unui maraton de 8 ore.