Peste 1 500 de cicliști și alergători români și străini sunt așteptați la Cluj în acest weekend

Peste 1 500 de sportivi iau startul în competițiile de ciclism și alergare din acest weekend, organizate de clubul sportiv Clujul Pedalează.

Cea mai cunoscută dintre competiții, BT Faget UCI MTB Marathon Series Powered By Banca Transilvania & Blue Air, va aduna la startul din parcarea Vivo, duminică, 30 aprilie, peste 1000 de cicliști profesioniști și amatori din România dar și din străinătate. Aflat anul acesta la cea de-a șasea ediție, maratonul de ciclism va pune la încercare îndemânarea și viteza cicliștilor pe un traseu de 30, respectiv 80 de km. Din 2015, în cadrul competiției a fost inclus și un campionat de alergare montană: BT Faget Trail Running Powered By Banca Transilvania & Blue Air. Mai mult de 300 de alergători vor lua startul la această probă, ei trebuind să parcurgă 26 sau 12 km prin Făget.

Tot duminică, 30 aprilie 2017, persoanele cu dizabilități auditive, locomotorii și sindrom down, cu vârsta de peste 14 ani, au prilejul de a participa la un cross. Competiția, organizată în parteneriat cu Asociația Derzelas, este cu înscriere gratuită pentru persoanele cu dizabilități și va avea loc între orele 9:15-10:00, pe un traseu de 50-100 m .

În parcarea Vivo Center și pe lungimea traseelor vor fi amenajate standuri ale expozanților și zone de divertisment la care publicul larg poate participa. Ceremonia de premiere pentru toate categoriile va avea loc duminică, 30 aprilie la ora 17:00, cu excepția celei pentru persoane cu dizabilități care va fi la ora 10:00.

NapoCup UCI Class II, competiție înscrisă încă de anul trecut în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale, va avea loc sâmbătă, pe 29 aprilie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. În cadrul concursului, concurenții vor trebui să parcurgă un traseu tehnic cu coborâri și urcări abrupte, putând astfel acumula puncte care contează și în restul competițiilor cicliste europene. Arbitrul grec, Charalambos Rigas, a fost desemnat de către Uniunea Ciclistă Internațională să supravegheze competiția de la Cluj. Însă nu doar specialiștii ciclismului se pot întrece la NapoCup ci și amatorii, competiția fiindu-le deschisă și lor la categoria Hobby.

Tot sâmbătă, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, se va desfășura și concursul de MTB pentru copii, începând cu ora 9.00, urmând ca ziua să se încheie în jurul orei 16.00 cu ceremonia de premiere a câștigătorilor tuturor categoriilor din competiție.

BT Faget UCI MTB Marathon Series

Dată concurs: 30 aprilie
Loc de desfășurare: Pădurea Faget și împrejurimile Clujului
Zona de start – sosire: Centrul Comercial Vivo

ora: 09:00, start Traseul lung toate categoriile (brățara roșie) și Trail Running Cross start ora: 9:05

ora: 09:15, start Competiție persoane cu dizabilități

ora: 11:30, start Traseul scurt, categoriile: 15-16 ani (brățara albastră), 17-18, 19-29 ani(brățara galbenă)

ora 12:00, start traseu scurt, 30-39 ani (brățara verde) +40 feminin, 40-49 ani, +50 ani

ora 12:05, start Semimaraton alergare (brățara mov)

Premiere persoanele cu dizabilități: ora 10:00

Premiere toate categoriile: ora 17:00

 

Despre Clujul Pedalează :

Clujul Pedalează este un club sportiv fondat în 2011, actualmente afiliat Federației Române de Ciclism, care a organizat pentru prima dată, în 2011, primul campionat local de ciclism care se adresa unui public larg, având categorii de vârstă de la 3 la 60 de ani, amatori și elite, precum și categoria specială pentru persoane cu dizabilități. Până în prezent organizatorii au ridicat ștacheta la peste 100 de competiții sportive, dintre care cinci campionate naționale și patru concursi internaționale dar și alte proiecte care au ca scop promovarea ciclismului ca sport de masă, ca alternativă pentru deplasarea zilnică și ca stil de viață activ și sănătos.

Dintre acestea se pot aminti Maratonul Făgetului, Maratonul Gilău, Maratonul Băișoara, Campionatele Naționale de Șosea, Micul biciclist și siguranța lui, Asaltul Dacilor și mult iubitul Ciclomoș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.