Peste 70 de universitati si institutii educationale din Romania si din strainatate sunt prezente la RIUF

Pe 20 martie, la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca are loc o noua editie RIUF-Romanian International University Fair. Cel mai mare targ international de universitati din Europa de Sud-Est aduce in atentia tinerilor informatii despre peste 6.000 de programe de studiu de la peste 70 de universitati din Romania si din strainatate, dar si o noua editie RIUF YouForum, conferinta dedicata dezvoltarii personale si orientarii in cariera.

Surse de finantare si burse pe care elevii si studentii le pot accesa

Tinerii interesati sa studieze in Olanda sau Marea Britanie pot accesa surse de finantare care sa le acopere integral sau partial cheltuielile si taxele de scolarizare pentru licenţa şi masterat, urmand sa ramburseze banii doar in momentul in care sunt angajati si castiga un anumit venit anual. Mai mult decat atat, exista universitati britanice care sprijina studentii romani,  oferind burse de studiu special create pentru acestia. De exemplu, University of Greenwich ofera burse de pana la 3.000 de lire pentru rezultate peste 9 la examenul de bacalaureat. In alte tari, tinerii nu au nevoie de un imprumut deoarece studiile sunt gratuite, asa cum e in Danemarca sau percep taxe mici, cum e cazul in Germania sau in Franta.

Numar record de tari reprezentate la un eveniment educational din Romania

In luna martie, reprezentanti din 9 tari vor fi prezenti la o noua editie RIUF-Romanian International University Fair in Cluj Napoca  pe 20 martie. Este vorba despre universitati si institutii educationale din Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, UK, Romania sau SUA, care pun la dispozitia participantilor informatii esentiale despre programe de studiu, conditii de admitere, surse de finantare si oportunitati de dezvoltare pe care le pot accesa. Pentru a participa la RIUF, cei interesati sunt incurajati sa intre pe www.riuf.ro si sa completeze formularul de inregistrare.

Prin inscrierea la eveniment, vizitatorii beneficiaza de consiliere gratuita, dar si de o oferta de studiu personalizata in functie de domeniile de interes. In plus, pot participa la conferinta RIUF YouForum, unde vor avea ocazia sa interactioneze cu peste 30 de invitati din diferite domenii de activitate, printre care si Andi Vanca (Electric Castle), DJ Shiver, Radu Lupas (Salad Box), Bogdan Bob Radulescu (Epic Show).

Editia de primavara RIUF mai are loc si la Bucuresti pe 17-18 martie la Sala Palatului, la Iasi, pe 22 martie, la Palas Congress Hall si la Brasov, pe 24 martie, la Brasov Business Park.

Despre Grupul Educativa

EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii ce dezvolta produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Printre programele EDUCATIVA se numara serviciile de consiliere educationala EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro si platforma centralizata de inscriere la universitati din Romania, AdmitereOnline.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.