Cum să rămâneți in stare de alertă când conduceți 

Conducerea  mașinii în timp ce ești obosit poate fi extrem de periculoasă, deoarece durează doar o secundă de derivă și concentrare mai slabă pentru a provoca un accident mortal. Dacă vă simțiți somnolent sau obosit, nu conduceți. Încercarea de a rămâne treaz și alert atunci când conduci pe distanțe lungi, în special noaptea poate fi riscantă. PHP  Rent a Car, o firma cu experieță indelungata în domeniul inchirieri auto Cluj Napoca va pune la dispoziție câteva recomandări de care e bine să țineți cont pentru a rămâne în siguranță atunci când sunteți la volan.


Planificarea

Asigurați-vă că sunteți bine odihnit înainte de a pleca într-o călătorie lungă. Permiteți-vă mai mult timp pentru pauze pe itinerar. Încercați să evitați conducerea între miezul nopții și dimineața devreme. Limitați să mâncați orice mâncare grea, deoarece v-ar putea face să vă creeze somnolență.. Evitați consumul de băuturi alcoolice. Asigurați-vă că puneți telefonul mobil la distanță, astfel încât să nu vă distragă atenția în timp ce conduceți.

Recunoasteți semnalele

Este foarte  ușor să fii prins în dorința de a ajunge cât mai repede la destinație și să ignori semnalele care te avertizează când ești obosit. Dacă sunteți distras, luptați să vă concentrați, căscați sau aflați că vă aflați în derivă de pe banda dvs., este timpul să vă opriți și să faceți o pauză. Rețineți că a ajunge mai târziu este mai bine decât a ajunge într-un accident de mașină. Asigurați-vă că vă familiarizați cu regulile și indicatoarele rutiere din oricare țară pe care o vizitați.

Deschideți  fereastra și simțiți cum bate vântul

Poate doriți să vă deschideți geamurile și să lăsați aerul curat în mașină. Acest lucru poate avea un efect înviorător și vă poate face mai alert și mai treaz. Sau puteți folosi pur și simplu aerul condiționat pentru a ameliora aerul prea rece  sau prea  cald care adesea contribuie la a vă face să vă simțiți și mai obosit.

Faceți pauze dese

Dacă vă simțiți obosit, este esențial să găsiți un loc sigur de care să vă apropiați și să faceți o pauză. Ieșiți din vehicul și întindeți-vă picioarele, sau luați ceva de mâncare. Nu uitați să faceți o pauză de 15 minute la fiecare două ore pe un drum lung pentru a evita să adormiți la volan.

Schimbă muzica sau ascultă radioul

Găsiți ceva bun de ascultat, astfel încât să vă puteți concentra. Fie că este vorba de o emisiune radio, un album grozav sau chiar un audiobook – să aveți pe ce să vă concentrați, pentru a vă ține treaz. Dacă sunteți în căutarea unor melodii de călătorie rutieră, asigurați-vă că consultați aici lista noastră de redare . Nimic nu se compară cu acel sentiment cu care te urci la volan si pornești la drum, lăsand aglomerația din oras si grijiile de acasa în oglinda retrovizoare. Si cum un road trip nu ar fi complet fara un playlist pe masura, iata cateva melodii perfecte pe care sa le asculți data viitore când veți  fi la volan.

Una dintre cele mai populare melodii ale artistei  Rihanna, Shut Up and Drive este ideala atunci cand esti pe autostrada iar șoseaua este liberă si poti apasa puțin mai mult pe pedala de acceleratie!

Daca mergi cu masina la mare, sau in orice alt loc de vacantață, piesa  Perfect fără tine,  cu influente reggae de la Vama are efect relaxant  aducându-te imediat  într-o  atmosfera de vacanță.

Hit the Road Jack  cântată de Ray Charls are versuri foarte puțne si de aceea este  o alegere potrivită atunci când ești la volan. O poți fredona foarte simplu, fără a-ți distrage atenția de la lucruri importante, precum mașina din față.

I Drove All Night este melodia pe care trebuie sa o asculți neapărat dacă ești nevoit să conduci pe timp de noapte. Este suficient de ritmată încât să te țină alert, iar dacă vei încerca sa atingi notele înalte ale lui Celine Dion, cu siguranță vei uita de oboseală.

Să conduci este grozav atunci când ai cea mai bună companie

Călătoria cu un prieten sau membru al familiei este una dintre cele mai bune metode de a evita orice accident. Mențineți o conversație sau încercați câteva jocuri de conducere ușoare și amuzante  pentru a vă feri de a intra în derivă. Este recomandat să vă pregătiți repertoriul  jocurilor cu câteva zile înainte, pentru că întreaga familie să aibă diferite opțiuni de divertisment. Această selecție de jocuri când conduci, te va scoate din necazuri și vei umple călătorii lungi și plictisitoare cu distracție.

Iată un joc clasic, ușor de jucat, care oferă distracție de neegalat: unul dintre ocupanții mașinii se gandeste la un personaj celebru, restul trebuie să afle cine este acest personaj punând doar opt întrebări. Se poate răspunde doar cu „da” sau „nu”. Dacă un jucător  nu reușește să ghicească personajul, va urma următorul jucător, care va pune întrebările. Cine ghicește personajul va câștiga un un hit și puteți deschide o nouă rundă.

Desigur, cele de mai sus sunt doar soluții pe termen scurt pentru când începeți să vă simțiți obosiți în timp ce conduceți, însă, atunci când începeți să vă simțiți foarte obosit, singura dvs. opțiune este să opriți conducerea și să începeți din nou doar atunci când sunteți complet revigorat.

Desigur, cele de mai sus sunt doar soluții pe termen scurt pentru când începeți să vă simțiți obosiți în timp ce conduceți, însă, atunci când începeți să vă simțiți foarte obosit, singura dvs. opțiune este să opriți conducerea și să începeți din nou doar atunci când sunteți complet revigorat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips