Piata Mihai Viteazul – al 2 lea centru al Clujului

Piata Mihai Viteazul este a 2 a piata ca importanta din orasul Cluj Napoca. De altfel, acest loc este considerat de foarte multi drept al 2 lea centru al Clujului. Piata Mihai Viteazul este una dintre cele mai importante obiective din oras si din Transilvania.

spatii comerciale Piata Mihai Viteazul

Piata Mihai Viteazul – poveste si cladiri importante

Piata a capatat aceasta denumire abia in anul 1919, odata cu unirea principatelor romanesti. In ultima parte a secolului 19 aici a fost construita o cale ferata destinata transportului de marfuri si persoane. Din pricina mai multor accidente petrecute in zona, calea ferata a fost desfintata in anul 1902. La inceputul anilor 50, piata a cunoscut o apriga dezvoltare. Astfel ca in zona a inceput sa se construiasca masiv, aici putem da ca exemplu cateva blocuri. Tot prin anii 50 a fost construit si Cinematograful Republica, cunoscut astazi sub denumirea de CInematograful Florin Piersic si astfel locul devenea una dintre cele mai importante piete din orasul Cluj – Napoca. Ulterior a fost construita si hala agroalimentara. Pentru a face posibile toate aceste constructii a fost nevoie de demolarea mai multor case.

Cinema Florin Piersic

De ce este locul atat de special

Piata este un punct cheie al orasului Cluj – Napoca. In acest loc este amplasata si statuia lui Mihai Viteazul. Statuia este imprejmuita de un parc micut, dar extrem de cochet si foarte frumos amenajat.

Statuia Mihai Viteazul

Al 2 lea centru al Clujului este un loc cu totul deoasebit, deoarece este locul unde centrul orasului face legatura cu mai multe cartiere importante din oras. In cadrul pietei se afla foarte multe magazine, diferite spatii comerciale, sedii de banci si fast – food – uri. In prezent, Piata Mihai Viteazul reprezinta un loc minunat unde cei prezenti se pot relaxa in voie. Cei care nu se pot relaxa in Piata MIhai Viteazul, pot face o plimbare pana pe Cetatuie ( se afla la aproximativ 15-20 min. de mers pe jos ) sau pana in Parcul Central ( 15 – 20 min. de mers pe jos ).

Piata Mihai Viteazul

foto

Piata Mihai Viteazul a fost si va ramane intotdeauna un loc cu totul si cu totul special pentru orasul Cluj – Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.