Piata Muzeului si farmecul ei

Piata Muzeului este prima piata care s-a format in orasul de pe Somes. Numele acesteia vine de la Muzeul de Istorie al Transilvaniei, muzeu care se afla in capatul pietei. Piata Muzeului mai este cunoscuta si sub denumirea de Centrul Vechi al orasului Cluj – Napoca. Aceasta este deosebita fata de celelalte obiective din oras datorita pavajelor care se afla in zona, dar si gratie arhitecturii cladirilor care se afla in apropiere. Piata Muzeului este foarte aproape de Piata Unirii ( 2-3 minute de mers pe jos ) si dupa cum bine stim Piata Unirii este centrul orasului Cluj – Napoca. Piata Muzeului este locul unde se aduna oamenii de toate varstele.

arhitectura Piata Muzeului

Piata Muzeului – istorie

De departe Piata Muzeului are cea mai indelungata si cea mai frumoasa istorie dintre toate pietele din Cluj – Napoca. In Evul Mediu obiectivul era cunoscut si sub denumirea de Piata Mica sau Piata Mare. In perioada cuprinsa intre secolele 17 si 19 obiectivul a avut denumirea de Piata Karolina. In cele din urma denumirea finala pe care o regasim si in prezent este Piata Muzeului.

istoria Pietei Muzeului

Centrul este locul perefect pentru o iesire la terasa

Piata Muzeului este un loc exclusiv pietonal. In acest loc grandios cu numeroase influente istorice putem gasi foarte multe terase, cluburi, pub-uri, cateva covrigarii si desigur tarabe unde comerciantii isi expun si isi vand produse artizanale realizate manual. Toate acestea intregesc un peisaj extrem de frumos, unde pe alocuri traditionalismul se imbina extrem de bine cu modernismul. Astfel putem afirma ca in Piata Muzeului este loc pentru toata lumea.

Piata Muzeului

Tot aici este locul unde se tin foarte multe evenimente cultural – artistice. Locul este atat de deosebit incat cei care vin aici anima piata aproape non – stop. Datorita cluburilor si pub-urilor, Piata Muzeului este plina de oameni mai tot timpul, indiferent daca vorbim despre timpul saptamanii sau week-end.. Pe perioada week-end-urilor si atunci cand afara este cald, Piata Muzeului devine aproape neincapatoare.

Statuie Piata Muzeului

foto

Aici este locul unde buna dispozitie si veselia sunt la ele acasa. De indata ce veti ajunge in Piata Muzeului aveti impresia ca pasiti intr-o alta lume. Astfel grijile si problemele vor fi inlocuite de distractie si multa voie buna.

Citeste si despre: Statiunea si Lacul Belis – Fantanele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.