Piata Unirii – mereu surprinzatoare

Piata Unirii - mereu surprinzatoare

Piata Unirii se afla in inima orasului Cluj – Napoca, practic aici este centrul celui mai important oras din Transilvania.  Aici se organizeaza foarte multe evenimente extrem de importante pentru oras, iar unul dintre cele mai importante evenimente care se organizeaza in fiecare an este Zilele Clujului. Cu siguranta cei care vin in Cluj – Napoca ajung si in Piata Unirii. Acest loc este unul fermecator si este ca un magnet pentru toata lumea, fie ei turisti sau localnici.

Piata Unirii – istorie  Piata Unirii – mereu surprinzatoare

Piata Unirii este a 2 a piata care s-a format in orasul Cluj – Napoca. Trebuie sa precizam ca prima este Piata Muzeului, mai demult avand denumirea de Piata Mica. La inceputul secolului 20 obiectivul a fost denumit Piata Regele Matia dupa numele Matia Corvin. Piata Unirii – mereu surprinzatoare

Imediat dupa anul 1918 denumirea a fost schimbata in Piata Unirii, aceasta denumire fiind si in prezent. Pe vremea comunistilor, obiectivul a mai avut si denumirea de Piata Libertatii. In momentul de fata locul mai este cunoscut si sub denumirea de Centru, Piata Matei Corvin sau Piata Mare.

Piata Unirii este atractia Clujului

Intr-adevar, Piata Unirii este principala atractie a orasului Cluj – Napoca. In cadrul acestui perimetru se regaseste Biserica Sf. Mihail, cunoscuta si sub denumirea de Catedrala Catolica. Tot in Piata Unirii mai este si celebra statuie Matei Corvin, asadar inca un motiv in plus pentru care se merita sa veniti sa vizitati centrul orasului Cluj – Napoca. De asemenea, in apropierea Pietei Unirii sunt foarte multe spatii comerciale de unde vizitatorii isi pot achizitiona lucruri traditionale si nu numai. Totodata, marile centre de afaceri se afla si ele tot la o distanta foarte mica de Piata Unirii din Cluj – Napoca. Practic, doar in centrul Clujului putem gasi aproape orice dorim, de la farmacii la banci, de la obiective istorice importante si pana la cele mai renumite cluburi si terase. In acest sens putem afirma ca Piata Unirii este locul unde toata lumea se regaseste indiferent de varsta.

O vizita pana in centrul Clujului este bine venita oricand, indiferent de anotimp si de conditiile meteo. Chiar daca afara este o vreme mohorata, Piata Unirii este mereu plina de entuziasm si de oameni cu voie buna.

Citeste si despre: povestea de la Castelul Bocskai din Aghiresu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.