Ploaie, artă, educație non-formală și voie bună: festivalul ARTdealul a luat sfârșit

Asociația Impuls for Community a organizat cea de-a IV-a ediție a festivalului ARTdealul, sâmbătă și duminică, în 1 și 2 iunie, în Parcul Central – zona hamacelor/Cluj Arena.

În cele două zile de festival, aproximativ 1500 de participanți s-au bucurat de accesul liber la o serie de ateliere de creație, terapie prin artă și educație non-formală.

Preferatele copiilor au fost atelierele de slime, handmade crafts, dar și interacțiunea cu animale având posibilitatea să învețe lucruri noi despre prietenii lor necuvântători. Ploaia nu i-a oprit pe cei mici să se bucure într-un număr mare de spectacolele de teatru și magie dar și de seara de film cu Regele Leu alături de părinții lor. A doua zi de festival s-a bucurat de mai mult soare, la fel și zona de relaxare din cadrul ARTdealul. Activitățile favorite ale participanților, majoritatea tineri, au fost meloterapia, workshop-urile de henna și shibori, precum și concertul la foc de tabără.

Festivalul ARTdealul are ca principal sponsor Kaufland prin programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500 000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Festivalul ARTdealul urmărește să aibă un impact real asupra comunității clujene oferind anual, în aer liber, activități benefice pentru reducerea anxietății și stresului, dezvoltarea imaginației, îmbunătățirea capacităților de relaționare și creșterea eficienței în activitatea zilnică.

ARTdealul a devenit, din 2019, baza unui întreg proiect non-profit desfășurat pe două luni, axat pe terapia prin artă, educație non-formală și artă digitală. Proiectul ARTdealul a debutat cu un curs introductiv în arta dansului latino, în 6 aprilie 2019 continuând cu un workshop de fotografie și un bootcamp de artă digitală. Seria evenimentelor va continua cu evenimentul principal – festivalul ARTdealul și se va finaliza în 8 iunie 2019,  cu o conferință în aer liber. Proiectul dorește să crească nivelul de responsabilitate și de empatie în rândul comunității clujene prin crearea de activități accesibile atât persoanelor cu, cât și fără dizabilități.

Impuls for Community este organizatorul celor patru ediții ale festivalului ARTdealul din anul 2016, festival care a luat naștere ca un proiect din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai iar în prezent, este o organizație non-guvernamentală, care promovează educația prin inițiative creative, în rândul comunității clujene, și care instruiește tineri în domeniul organizării de evenimente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *