Povestea de la Casa Calaului din Cluj – Napoca

Casa Calaului din Cluj – Napoca este una dintre cele mai faimoase legende din oras. Aceste mituri sau legende ne starnesc foarte mult imaginatia. Casa Calaului se afla pe strada Avram Iancu. In vremurile demult apuse, strada se numea Ulita Turzii Dinafara. Chiar si in ziua de azi, multa lume se fereste de aceasta locatie, doarece despre ea se spune ca este blestemata.

Ce spune legenda de la Casa Calaului din Cluj – Napoca

 

casa-calaului-cluj-napoca

Sursa foto: BunaDimineata.ro

O veche poveste spune ca in aceasta locuinta ar fi stat calaii din Cluj – Napoca in perioada medievala. O alta poveste spune ca in aceasta casa ar fi locuit un calau, care era venit din alta parte. Acesta locuia in casa respectiva, deoarece se retrasese in urma actiunilor sale din trecut fiind cuprins de remuscari. Datorita acestor remuscari care il cuprinsesera, acesta si-a dedicat intreaga viata pentru diferite scopuri caritabile. Legendele despre Casa Calaului din Cluj – Napoca sunt extrem de variate. Unii sunt de parere ca acolo ar fi locuit doar un singur calau, iar altii spun ca erau mai multi. Tot povestile de atunci spun ca presupusii calai aveau o simpatie deosebita din partea oamenilor din oras.

Casa Calaului din Cluj – Napoca s-a daramat de mai multe ori si a fost cuprinsa chiar si de un incendiu.  Tocmai aceste cauze i-au facut pe multi sa afirme ca locul denumit Casa Calaului din Cluj – Napoca este un loc blestemat. Unii sustin ca aceasta cladire dateaza inca din secolul 16. La fel de bine, alti istorici si specialisti sustin ca aceasta casa s-a construit undeva pe la mijlocul secolului 18.

Din pacate in anul 2002, Casa Calaului din Cluj – Napoca s-a transformat din nou in ruine, in urma unui incendiu. Chiar daca asezarea este ruina, misterele inca persista si vor mai exista multi ani de acum incolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.