Scena Teatrului de Păpuși „Puck” Cluj devine în curând spațiul iluzoriu al evenimentelor petrecute în viața enigmatică a exploratorului, filologului și tibetologului maghiar, Kőrösi Csoma Sándor. Povestea lui a inspirat spectacolul „Faptele minunate ale lui Kőrösi Csoma Sándor”/ „Kőrösi Csoma Sándor csodálatos cselekedetei” a cărui premieră va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, de la orele 11 și 17. De asemenea, duminică, 10 noiembrie, este programat spectacolul „Motanul încălțat”, în regia lui Cristinel Nedea. Premiera la Teatrul de Papusi
Premiera noului spectacol va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, de la orele 11 și 17. Traseul poveștii urmează locațiile indicate în cartea autorului contemporan Molnár Vilmos, operă omonimă din care s-a inspirat și spectacolul secției maghiare de la Teatrul de Păpuși „Puck”.
Pe drumul lui, eroul spectacolului personaje reale și mitice cum ar fi profesorul de logică din colegiul din Aiud – cinic și nihilist, grupul funcționarilor publici – refractari la eliberarea pașaportului personal, Evreul și Arabul, doi neguțători certați pe te miri ce , Diavolul și Bunul Dumnezeu, Moartea, prințul Siddhartha Gautama, zis „Cel Treaz”, adică Buddha. La capătul drumului pe tărâmul de dincolo îl va cunoaște și pe poetul Petőfi Sándor. În peregrinările sale, Kőrösi Csoma Sándor se va întâlni și cu poetul Petőfi Sándor.
Cunoscător a peste treisprezece limbi vii și câteva limbi dispărute, Kőrösi Csoma Sándor pornește în noiembrie 1819, la vârsta de 35 de ani, în Orientul Apropiat, urmând peste câțiva ani de explorări calea către mănăstirea budistă din Zanskar din Munții Hindukuș (Asia Centrală), pentru a-și duce la împlinire misiunea propusă din tinerețe: găsirea tărâmurilor de origine ale ungurilor.
Pe lângă datele biografice mai mult sau mai puțin cunoscute de către public, spectacolul „Faptele miraculoase ale lui Kőrösi Csoma Sándor” adaugă elemente fantastice pline de haz și tâlc la legendele născute din viața celui mai vestit secui-maghiar din Transilvania.
Autor: Molnár Vilmos
Regia și dramaturgia: Varga Ibolya
Versuri: Rumi László
Scenografia: Albert Alpár
Asistent scenograf: Elena Ilaș
Sculptură păpuși: Bogdán Farkas
Compozitor: Domokos Előd
Instrumentiști: Domokos Előd, Kötő Áron
Asistenți de regie: Patka Ildikó, Péter Izolda
Distribuție: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Mostis Balázs, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás
Lumini: Török Ákos
Sunet: Domokos Előd
Regia tehnică: Kovács Ferenc
Mânuitori decor: Balog Ferencz, Horváth Jonathán
Spectacolul este prezentat în limba maghiară, durează aproximativ 50 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Proiectul a fost realizat cu sprijinul Fondului Cultural Național al Ungariei.
Un spectacol cu muzică și haz Premiera la Teatrul de Papusi
De asemenea, duminică, 10 noiembrie, de la orele 11 și 12.30, cei mici sunt așteptați la spectacolul „Motanul încălțat”, în regia lui Cristinel Nedea.
Povestea clasică a Motanului încălțat este reinterpretată, propunerea regizorului respectând rețeta unui love story, dar unul pisicesc prin excelență.
„Pentru Motanul încălțat, lumea e doar un decor și oamenii sunt doar o figurație necesară. Întreaga relație cu stăpânul este văzută aici ca o simplă unealtă a îndeplinirii destinului pisicesc. Și cum ar putea fi altfel, când pisica se îndrăgostește?”, subliniază regizorul.
Distribuția și interpretarea muzicală: Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu și Iulian Lungu.
Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar ilustrația muzicală de Ion Iurcu.
Coordonarea muzicală: Arona Bogdan.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Cum se achiziționează biletele
Biletele se pot achiziționa online, după cum urmează:
Pentru spectacolul de sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 11:
Pentru spectacolul de sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 17:
Pentru spectacolul „Motanul încălțat”, de duminică, 10 noiembrie, de la ora 11:
Pentru spectacolul „Motanul încălțat”, de duminică, 10 noiembrie, de la ora 12.30:
De asemenea, în limita locurilor disponibile, se pot achiziționa bilete și de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică va costa 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți. De asemenea, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 75%), pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40 de lei.
Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 de minute înainte de ora de începere a spectacolului.