Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca va găzdui la finalul acestei săptămâni trei reprezentații speciale. Sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 11, va fi prezentată premiera spectacolului „Plüm-Plüm kalandjai”/„Aventurile lui Plüm-Plüm”, în regia Ibolyei Varga, iar duminică, 31octombrie, de la ora 10, „Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita, unul dintre cele mai populare spectacole ale instituției. Tot duminică, de la ora 18, micii spectatori sunt așteptați la „Aventurile lui Puck”, după William Shakespeare, în regia lui Cristian Nedea. Noile reglementări impun reducerea numărului de persoane în sala de spectacole, acesta fiind acum de 30. Premieră la Teatrul Puck

Primele spectacole ale săptămânii au fost „Spiridușul voinic”, în regia Andreei Bolovan și „Turnuleţul”/„ A tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó, desfășurate marți, 26 octombrie, respectiv miercuri, 27 octombrie.

Spectacol cu umor absurd și întâmplări neașteptate

Sâmbătă, 30 octombrie, cei mici sunt așteptați la premiera spectacolului „Plüm-Plüm kalandjai”/„Aventurile lui Plüm-Plüm”, în regia Ibolyei Varga. Sunt redate două povești scrise de José Géal, ambele avându-l ca protagonist pe Plüm-Plüm. Prima parte a spectacolului are personaje clasice: apare un crai, o prințesă și un balaur, iar în a doua întâlnim un jandarm nostim, care intră în conflict cu motanul răutăcios Pluf.

Spectacolul este plin de întâmplări neașteptate, acestea fiind prezentate cu nuanțe de umor absurd.

În distribuție: Balogh Dorottya,  Giriti Réka,  Erdei Emese, Domokos Szabolcs și Mostis Balázs.

Asistent regie: György László.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

„Nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”

 

Duminică, 31 octombrie, artiștii Teatrului „Puck” își așteaptă micii spectatori la două spectacole. Primul va avea loc de la ora 10. Este vorba de „Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita. Descoperindu-şi puteri nebănuite, „că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, eroul poveștii pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. În timp ce se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi cu Marele Uriaş, acesta realizează că, de fapt, adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Cei doi uriași ar fi putut să-l răpună într-o clipă, dacă micul erou nu ar fi născocit probe istețe și îndrăznețe care să îl scoată din bucluc. Astfel, pe drumul de întoarcere către casă, încântat de a doua sa mare victorie, acesta le spune tuturor celor pe care îi întâlnește în cale că în viață „nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”.

Distribuția este alcătuită din Iulian Lungu și Laura Corpodean.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Aventuri în pădurea fermecată a lui Puck Premieră la Teatrul Puck

Tot pentru duminică, 31 octombrie, Teatrul de Păpuși „Puck” le-a pregătit clujenilor o reprezentație cu o atmosferă misterioasă și magică. Este vorba „Aventurile lui Puck”, un spectacol pentru publicul larg, realizat după „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, în regia lui Cristian Nedea.

Spiridușul Puck, al cărui nume îl poartă și teatrul clujean, le este spectatorilor călăuză printre diferite lumi: cea a zeilor, cea a zânelor și cea a muritorilor Adaptarea scenică propune descifrarea tărâmurilor fantastice, prin intermediul teatrului de animație. Astfel, lumea muritorilor este reprezentată de păpuși în contrast cu lumea zeilor și a zânelor. Simbol al destinului, hâtrul Puck declanșează experiențe magice și situații haotice pline de umor.

„Cum altfel să ilustrezi acțiunea capricioasă a destinului asupra oamenilor, decât așa? Lumea oamenilor este una manipulată direct de zei și de  forțe de neînțeles de cele mai multe ori, cu o logică ascunsă, nouă. Aici zeii trag sforile la vedere și totuși, oamenii nu le văd. „Aventurile lui Puck” este un spectacol adaptat după William Shakespeare într-o formulă esențializată. Un spectacol care se adresează cu precădere adolescenților, unul care trebuie să le trezească atât curiozitatea, cât și apetitul pentru marea cultură a lumii.  O aventură a cunoașterii!”, declară Cristian Nedea.

În distribuție: Ionuț Constantinescu, Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Radu Lărgeanu, Ramona Atănăsoaie, Angelica Pamfilie, Iulian Lungu, Robert Trifan și Călin Mureșan.

Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, ilustrația muzicală de Attila Nagy, light designul de Călin Negrea, iar regia tehnică de Mihai Pamfiloiu.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de zece ani.

Cum se achiziționează biletele Premieră la Teatrul Puck

 

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectacolele anunțate pentru zilele de marți și miercuri, de la ora 18, vor avea bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul  cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Mai multe detalii, aici: http://teatrulpuck.ro/termenii-si-conditiile-pentru-rezervarea-biletelor-la-teatrul-de-papusi-puck/?fbclid=IwAR2GBiQqztKR6CDqN8Qt_UKN06crD_c-cke2u33dL008xQzeAxrSmhnfdLQ

Reguli de acces

Conform legislației în vigoare, participarea la spectacolele Teatrului de Păpuși „Puck” va fi permisă doar pentru pentru cei  care prezintă certificate digitate ale Uniunii Europene privind Covid 19, care atestă una din următoarele situații:

– sunt vaccinați complet împotriva virusului Sars-Cov-2 (au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare)

– au trecut prin boală (se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2).

Obligaţia de a prezenta certificatul verde se aplică în cazul persoanelor cu vârsta mai mare de 12 ani.

Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

Evenimentele se vor desfășura cu participarea a maximum 30 de persoane.

Scanarea codulului QR de pe certificatul digital Covid-19 se va face folosind aplicația Check DCC, pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.Certificatul verde va fi însoţit obligatoriu de un act de identitate.

Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii.

Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.

Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.