Pentru un oraș în care multe minți creative aduc la viață numeroase proiecte este nevoie de mai multe spații pe măsură care să țină pasul cu nevoile creatorilor. Având în vedere acest lucru, cercetașii din Cluj-Napoca propun ideea curajoasă de anticafenea, care pune la dispoziția publicului un spațiu versatil. Acest loc poartă numele de “Scout House” şi este situat într-o zonă centrală a Clujului, pe str. Victor Babeş nr 33, et IV.

Conceptul de anticafenea după care Scout House funcționează este unul nou în Cluj. În comparație cu o cafenea, în care plăteşti consumația, aici vei “consuma” timp. Tariful de 5 lei pe oră include diverse facilități precum: wi-fi rapid, videoproiector, imprimantă, iar cafeaua, ceaiul și ocazionalele gustări sunt asigurate din partea cercetașilor. Pe lângă toate acestea, publicul este liber să își aducă mâncare și băuturi non-alcoolice. De asemenea, în Scout House se vor organiza cursuri, ateliere, concerte, expoziții, proiecții de filme, seri de lectură și multe altele.

Deschiderea a avut loc miercuri, 9 noiembrie 2016, printr-un eveniment muzical specific cercetaşilor: chităreala. În cadrul acestui eveniment am avut bucuria să avem alături doi invitați special: Ada Milea și Anca Hanu, care ne-au încântat cu muzica lor deosebită. Din 10 noiembrie anticafeneaua e deschisă zilinic pentru public de la 8 la 17 de luni până vineri și de la 12 la 20 în weekend. Locul se dorește a fi un spațiu activ, plin de evenimente pentru comunitate. Oricine are o idee de activitate sau proiect care se poate desfășura în acest spațiu este binevenit și va primi ajutorul cercetașilor pentru a-l pune în aplicare.

Organizația Națională Cercetașii României oferă tinerilor un cadru benefic pentru a se dezvolta personal printr-un sistem de educație non-formală. Cercetașii încearcă să aibă un impact pozitiv asupra comunităţilor din care fac parte, prin implicare activă și voluntariat. Astfel, Scout House devine noul sediu al cercetașilor din Cluj, dar oferă și publicului clujean un spațiu plăcut în care oricine va putea să își pună în valoare ideile.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina www.facebook.com/scouthousecluj și la telefon: 0773 780 417.