Programe de licenta si masterat in Romania sau in strainatate? Unde aleg tinerii sa invete mai departe?

De 14 ani, tinerii romani afla care sunt cele mai bune oportunitati de studiu din Romania si din strainatate, participand la cel mai mare eveniment educational din Europa de Sud si de Est.

Organizat in 7 orase din Romania, RIUF – The Romanian International University Fair este locul unde peste 24.000 de tineri vin anual sa se informeze si sa descopere ce programe de licenta, masterat sau doctorat pot accesa din peste 12 tari.

Romanii aleg sa mearga studii in strainatate. Mit sau adevar?

Am putea crede ca toti tinerii isi doresc sa mearga la studii in strainatate, insa statisticile RIUF din perioada 2015-2019 ne arata ca 50% dintre vizitatorii evenimentului nu sunt decisi daca vor sa urmeze un program de licenta in afara sau daca vor sa ramana in tara.

Acestia participa la cel mai mare eveniment educational din Europa de Sud si de Est ca sa afle toate informatiile de care au nevoie pentru a lua o decizie – informatii despre programele de studiu, procedura de aplicare, rata de angajabilitate dupa terminarea studiilor, surse de finantare si burse, viata in campus.

In jur de 20% dintre acestia sunt decisi sa plece la studiu in strainatate si vin pentru a discuta direct cu reprezentantii universitatilor despre ce ar insemna aceasta schimbare pentru ei si care este cel mai potrivit program de licenta sau masterat.

Aproape 30% dintre cei care participa la RIUF vor sa ramana la un program de studiu in Romania si vin la eveniment sa discute cu reprezentantii celor mai mari universitati din tara.

Cele mai importante universitati din Romania

Pe 22 octombrie 2019, la RIUF Cluj Napoca vor fi prezente peste 65 de universtitati si institutii educationale din 10 tari printre care si cele din Romania: Universitatea de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu”, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Cluj, Universitatea Tehnica din Cluj.

Universitati in top 100 mondial vin in Romania

La RIUF – The Romanian International University Fair vizitatorii pot afla de la echipele universitatilor prezente si de la studentii acestora informatiile de care au nevoie pentru a lua o decizie in ceea ce priveste parcursul lor educational. Tot aici pot alege sa descopere universitati aflate in top 100 mondial printre care si Northumbria University, University of Birmingham, Imperial College London, University of Essex, University of Greenwich.

Institutiile educationale cu cea mai mare rata de angajabilitate

In plus, cei care trec pragul evenimentului pot discuta cu universitatile europene cu cea mai mare rata de angajabilitate. Conform Times Higher Education, universitatile olandeze prezente la RIUF sunt clasate in top 20 al institutiilor din Olanda cu rata extraordinara de angajabilitate: University of Twente (locul 5), University of Groningen (7), Fontys University of Applied Sciences (14), HU University of Applied Sciences (14), Tilburg University (17).

Si insitutiile britanice se afla in topul universitatilor cu cele mai mari rate de angajabilitate potrivit studiului realizat de Times Higher Education. Imperial College London (5), University of Birmingham (32), Brunel University (33) sunt doar cateva dintre marile centre academice din Regatul Unit prezente la eveniment.

Inscrierile se pot face online pe site-ul evenimentului: www.riuf.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.