Proiectul AudioPuck continuă cu înregistrări adresate elevilor de gimnaziu și liceu

gimnaziu și liceu

La început de an școlar, artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca adaugă în această săptămână colecției #AudioPuck înregistrări ale unor opere din programa anilor de gimnaziu și liceu.

Inițiativa își propune să îi sprijine atât pe elevii din clasele a V – a – a XII  – a, cât și pe profesorii de limba română din Cluj și nu numai. Noua serie de înregistrări audio a început cu „Harap Alb”, de Ion Creangă, a cărei primă parte poate fi ascultată aici:

http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/09/harap-alb-prima-parte-intro-adina-ungur-carlea.mp3.

Interpretează actrița Adina Ungur. Ilustrația muzicală este asigurată de Attila Nagy.

Proiectul AudioPuck a fost conceput recent, în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență.

Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare, în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. În prima sa parte, proiectul a susținut programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală. De acum, vor fi postate și înregistrări ale unor opere din programa adresată elevilor de gimnaziu și liceenilor.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.