Bike sharing este un proiect extrem de frumos, menit sa usureze deplasarea celor care locuiesc in acest oras superb. Astfel, din data de 17 noiembrie 2015, orasul Cluj – Napoca beneficiaza de un sistem de bike sharing foarte bine gandit si structurat.

Ce inseamna bike sharing

bike sharing cluj

Bike sharing este un intreg concept pus cu foarte mare succes in practica in alte mari orase din Europa. Mai exact, in oras sunt 42 de statii care detin un total de 540 de biciclete. De aici, totul este foarte simplu. Datorita acestui program extrem de interesant, traficul va fi foarte mult descongestionat. Pe langa trafic descongestionat si mijloacele de transport in comun vor fi mult mai putin aglomerate. Un alt avantaj al acestui sistem este faptul ca oamenii care il folosesc se pot deplasa foarte usor si rapid dintr-un capat in celalalt al orasului.

Cum se poate utiliza

bike-sharing-cluj

Oricine poate avea acces la sitemul bike sharing, insa sunt si cateva conditii:

  • Intervalul orar in care se poate inchiria o bicicleta este intre orele 06:00 – 24:00 de luni pana duminica.
  • Programul bike sharing va fi inactiv in lunile de iarna. Mai exact de la 1 decembrie pana la 1 martie. In aceasta perioada deplasarea cu bicicleta este anevoioasa din cauza zapezii. Tot in aceasta perioada bicicletele vor intra intr-un proces de revizie totala.
  • Bicicletele pot fi luate de la orice stand de inchiriere din cele 42.
  • Bicicletele se pot lasa la orice stand din cele 42 de pe raza orasului Cluj – Napoca. Daca din diverse motive bicicleta nu se poate lasa la standul de inchiriere, se poate preda pe str. Artelor, nr. 4.
  • Perioada maxima de inchiriere a unei biciclete este de 12 ore, dar nu mai tarziu de ora 24:00. Depasirea acestor termene atrage dupa sine si amenzi.
  • Programul bike sharing se poate utiliza de catre orice persoana care detine un card emis de primarie. Asadar, toti cei care doresc pot sa-si fac un astfel de card la primaria orasului sau primaria de cartier. Pentru emiterea cardului aveti nevoie de cartea de identitate si o adresa de e-mail valida.
  • Utilizatorul poate inchiria o singura bicicleta simultan.

cluj bike

foto

Va invitam sa incercati aceasta modalitate de deplasare, extrem de palcuta.Mai multe informatii despre proiectul bike sharing puteti gasi pe pagina lor de Facebook.