Asociaţia Virtus Antiqua vă invită sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 12 la ora 18, la un nou eveniment în aer liber la Camp Virtus lângă Cluj, la intrare în satul Sălicea. „Pugnate! O zi alături de gladiatori” presupune experimentarea unei zile într-o şcoală de gladiatori ca acum 2000 de ani, cu antrenamente, ritualuri, lupte, probe de echilibru, îndemânare şi forţă, dar şi degustarea „prânzului gladiatorilor”. Profităm de ocazie pentru a recruta atât gladiatori cât şi gladiatoare (tineri peste 18 ani) care doresc să se alăture echipei Virtus Antiqua. Intrarea şi participarea la activităţi este gratuită, iar fondurile strânse în urna de donaţii vor fi folosite pentru continuarea amenajării arenei la Camp Virtus.

Pugnate (3)

Mai tinerii vizitatori pot deveni gladiatori pentru o zi, participând la probele de îndemânare (mânuirea plasei specifice gladiatorilor de tip retiarius; purtarea stindardului şcolii), forţă (trasul de funie), antrenament la par fix şi antrenament alături de gladiatori cu arme de lemn. După aceste probe candidaţii pot trece de la rangul de recrut (tiro) la cel de gladiator, alegându-şi un nume „de scenă” dintre numele de gladiatori celebri şi primind o brăţară cu noul lor nume roman.

Se pot proba şi realiza fotografii cu echipamentele şi armele cu care gladiatorii luptau în arenă (căşti, elemente de protecţie, scuturi, pumnale şi săbii – celebrul gladius de unde vine şi numele de gladiator). Vom prezenta şi o serie de replici după alte obiecte legate de lumea luptelor în arena dar şi legende şi superstiţii romane legate de celebrii gladiatori. De asemenea se pot achiziţiona obiecte inspirate de civilizaţia romană.

Pugnate (4)

Tinerii (şi nu numai!) de peste 18 ani care vor să se alăture asociaţiei noastre sunt invitaţi să ne viziteze să ne cunoaştem şi să ne prezentăm oferta. Aderarea la Asociaţia Virtus Antiqua ca voluntar nu implică costuri de înscriere sau cotizaţii lunare, ci doar beneficii: călătorii la festivaluri şi evenimente, ocazia de a învăţa lucruri noi şi multă distracţie!

Camp Virtus se găseşte în marginea satului Sălicea, lângă Cluj. La Camp se poate ajunge şi prin satul Făget (la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Turda) şi pe varianta Sf. Ion din capătul cartierului Mănăştur (momentan cu mici zone în lucru). Drumul prin Făget este proaspăt refăcut, dotat cu pistă pentru biciclete. CampVirtus de afla la intrarea în Sălicea, la intersecţia cu drumul care urcă spre Moara de Vânt şi satul Miceşti. Intrarea la Camp se află la ca. 100 m în sus pe drumul spre Miceşti, marcată corespunzător.

Pugnate (1)