În ultimele zile ale lunii ianuarie, Teatrul de Păpuși Puck din Cluj-Napoca oferă publicului posibilitatea de a urmări gratuit două spectacole online: Punguța cu doi bani și Csipike.
Săptămâna a început cu spectacolul Csipike/Cipi, piticul uriaș, în regia Ibolyei Varga, difuzat luni, 25 ianuarie, pe pagina https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz, de la ora 18. Reprezentația va putea fi urmărită în regim de live streaming și sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 11. Eroul cu același nume este stăpânul înțelept al pădurii care se preschimbă sub ispita puterii într-un tiran, stârnind mare îngrijorare în rândul supușilor săi. Regia este semnată de Varga Ibolya, păpușile și scenografia de Ioana Olăhuţ, iar muzica de Péter Venczel. În distribuție: Urmánczi Jenő, György László, Patka Ildikó, Erdei Emese, Giriti Réka, Kötő Áron, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs/Bondar Tibor.
Spectacolul este prezentat în limba maghiară. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Totodată, spectacolul Punguța cu doi bani, după Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin, a fost difuzat marți, 26 ianuarie, de la ora 18 și este programat și pentru duminică, 31 ianuarie, de la ora 11, pe pagina https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck.
Aventurile pline de haz ale cocoșului și punguţei sale pierdute, trăite cu sufletul la gură şi hohote de râs de generaţii de copii sunt prezentate în varianta adaptată de regizorul Decebal Marin.
„Punguța cu doi bani” este și o poveste pentru cei mari, după cum explică regizorul spectacolului.
„Călătoria inițiatică a cocoșului prin apă și foc, prin încercările planului material, este trecută cu bine, deoarece acesta urmărește cu fervoare doar principiul unic, esența, reprezentată aici de punguță. Trezirea cocoșului semnifică, de fapt, trezirea principiului solar, pozitiv, emisiv necesar în lupta cu inerția, tendințele grosiere, stagnante, prezente în fiecare dintre noi. În piesă, povestea și călătoria inițiatică a cocoșului este îmbogățită de personaje și situații noi, care, prin ritm, culoare și umor pigmentează și întregesc atât jocul vieții, cât și jocul cosmic”, precizează regizorul Decebal Marin.
Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar.
Distribuţia este alcătuită din Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Andreea Bolovan, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu, Călin Mureșan, Ionuț Constantinescu, Iulian Lungu, Robert Gutunoiu și Adina Ungur.
Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
De asemenea, proiectul #AudioPuck continuă cu povestea Hänsel şi Gretel, de Frații Grimm, în lectura actorului Călin Mureșan:
http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/06/hansel-si-gretel-calin-muresan.mp3?fbclid=IwAR0N9gF9A-CbUXHFwCtqSJuupynEsM_99q2G9EqQTIwgS9egheZbgJhjAss