Scriitorul Radu Țuculescu (România) este invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, unde va lansa recentul său volum „Măcelăria Kennedy” (Polirom, 2017).

Radu Ţuculescu (n. 1 ianuarie 1949, Tîrgu Mureş) este romancier, dramaturg şi traducător din limba germană. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca – secţia vioară. A publicat romane – „Ora păianjenului” (1984), „Degetele lui Marsias” (1985), „Umbra penei de gîscă” (1991), „Povestirile mameibătrîne” (2006), „Stalin, cu sapa-nainte” (2009), „Femeile insomniacului” (2012), „Mierla neagră” (2015) – şi volume de teatru – „Ce dracu’ se întîmplă cu trenul ăsta?” (2004), „Bravul nostru Micşa!” (2010). A fost distins cu premii naţionale şi internaţionale pentru proză, teatru, traduceri şi filme de televiziune. A tradus volume de poezie şi proză din literatura elveţiană contemporană de limbă germană şi din literatura austriacă. A susținut conferințe despre scrierile sale la Praga, Torino, Viena, Budapesta, Haifa și Tel Aviv și a beneficiat de burse de creație la Paris, Berna, Basel și Viena. Romanele sale au fost traduse în Franţa, Austria, Italia, Cehia, Ungaria, Serbia și Ucraina, iar piesele de teatru au fost jucate în limbile cehă, maghiară, franceză, ebraică, italiană și engleză.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania se va desfășura în perioada 3-8 octombrie 2017 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.