Asociaţia pentru formare şi dezvoltare continua organizează în data de 6 octombrie 2016 conferinta  cu tema ”Relatia dintre parinti si adolescenti”, susţinut de psihoterapeutul Irina Petrea, cunoscută pentru emisiunile sale de televiziune “SuperNanny”, “Copii contra părinţi”, “Cei 7 ani de acasă” (dar şi pentru cărţile, publicaţiile, articolele şi interviurile sale).

Adolescenta este perioada unor spectaculoase evolutii si transformari psihosomatice si psihosociale. Este vorba de acele transformari care vor conduce treptat la cristalizarea si stabilizarea celor mai multe dintre structurile psihice ale adolescentului. Desi traseele pe care evolueaza acest proces sunt sinuoase, complicate, presarate cu numeroase bariere si dificultati, desi procesul ca atare poate fi mai calm sau mai navalnic la sfarsitul acestui proces ne vom afla in fata prezentei unor structuri psihice bine inchegate si cu un grad mare de mobilitate.
Adolescentul are nevoie sa invete sa aiba incredere in el insusi, are nevoie de increderea parintilor in resursele sale si mai ales, de afectiunea si dragostea lor. Acum poate este perioada in care au cea mai mare nevoie de afectiune din partea parintilor. Este vorba despre o educatie puternica si bine inradacinata, ce trebuie oferita unui copil incepand din copilarie, pubertate si continuata in adolescenta, varsta framantarilor, a entuziasmului, a cristalizarii relatiilor de prietenie si iubire. Un drum ce pare complicat adeseori, însă poate fi la final plin de recompense.
Implicarea și un bun management al celei mai prețioase resurse și anume timpul, ne ajută să ne îndeplinim cu succes obiectivele propuse, iar reziliența ne ajută să facem față stresului și situațiilor care ne încearcă greu în viață.  Despre toate acestea și nu numai vom vorbi pe larg la întâlnirea cu psihoterapeutul Irina Petrea la conferința pe care o va susține în data de 6 octombrie 2016, începând cu ora 17:30 la Cluj-Napoca.
Participând la acesta conferinta, părinții vor avea posibilitatea de a primi informații valoroase, aplicate și verificate în relația cu copiii, de la un specialist în domeniul parenting-ului. În plus, vor putea adresa întrebări, oferindu-li-se lămuririle necesare în problemele ridicate.
Important de precizat este faptul că participarea este posibilă numai pe baza înscrierii prealabile.