În perioada 26–28 martie 2021, Ambasada Franţei în România și Institutul Francez din România organizează a zecea ediție a Întâlnirilor Europene din Transilvania pe tema limitării utilizării plasticului.

Sub titlul REplasticHack: REduce-REuse-Recycle, Întâlnirile Europene din Transilvania iau anul acesta forma unui hackathon online, concurs de idei ce îmbină digitalul și căutarea de soluții inovatoare pentru a încuraja dezvoltarea de noi strategii și politici publice de reducere a utilizării plasticului. În 26 – 28 martie 2021, evenimentul va reuni online participanți, împărțiți în echipe multidisciplinare, care vor avea 36 de ore la dispoziție pentru a crea un proiect, urmând îndrumările celor 20 de mentori francezi și români, experți în dezvoltare teritorială și în economie circulară.

Alături de Ambasadoarea Franței, Doamna Laurence Auer, la deschiderea evenimentului vor participa dl Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, dl István Jakab, Șeful interimar al Reprezentanței Comisiei Europene în România și dl Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca. Aceasta va fi transmisă live vineri, 26 martie, de la ora 14.00  pe pagina de Facebook RET. Pe aceeași pagină, duminică, 28 martie, de la ora 14.00 veți putea urmări prezentarea proiectelor dezvoltate de participanți în cadrul #ReplasticHack, iar de la ora 16.30 veți afla câștigătorii.

Înscrierea la eveniment se poate face până în 23 martie (inclusiv) pe pagina evenimentului Facebook REplasticHack.