Reprogramare concert Roman Kim, Octavian Lup și Orchestra Notes&Ties

Din păcate, din cauza unei probleme independente de voința noastră legată de deplasarea violonistului Roman Kim la Cluj, concertul programat duminică, 5 noiembrie de la ora 20, în sala Auditorium Maximum (ROMAN KIM/OCTAVIAN LUP/ORCHESTRA NOTES&TIES & DIRIJOR: JANKO ZSOLT) este reprogramat pentru luni, 20 noiembrie 2017 de la ora 19.

Biletele deja achiziționate rămân valabile. Cei care doresc rambursarea biletului pot solicita acest lucru de la locul achiziției sau adresând o solicitare la adresa info@biletmaster.ro (pentru biletele achiziționate online).

Adesea comparat cu Paganini, Roman Kim redefineşte virtuozitatea aşa cum o ştim. Născut în Kazahstan, şcolit la Moscova (elev al aceleiaşi profesoare care i-a descoperit pe Maxim Vengerov şi Vadim Repin: Galina Turchaninova) şi stabilit în Köln, acum cântă la o vioară din 1750 care „vorbeşte limba italiană”. Unul din cei mai captivanţi solişti ai generaţiei tinere, Roman Kim a făcut mai întâi senzaţie în mediul online prin video-urile postate pe YouTube, vizualizate de mii de persoane, înainte de a fi aclamat în mari săli de concert. Format în Moscova la clasa profesoarei Galina Turtschaninova, Roman Kim îşi continuă studiile la Universitatea de Muzică din Köln, la clasa cunoscutului pedagog Viktor Tetriakov. Cu ajutorul unei burse oferite de Fundaţia Mstislav Rostropovici, în perioada 2001-2008 s-a perfecţionat la cursurile de măiestrie susţinute de violonişti precum Maxim Vengerov, Midori Goto, Lewis Kaplan, Miriam Fried şi Gidon Kremer. Inspirat de viaţa şi creaţia compozitorului şi violonistului Niccolò Paganini, precum şi de a lui Jimi Hendrix, tânărul violonist încearcă să depăşească toate barierele tehnico-interpretative ale instrumentului prin abordarea unor lucrări clasice complexe dar şi prin transcrierea sau compunerea unor noi opusuri. După debutul său ca solist alături de Orchestra Filarmonicii din Köln, ziarul Kölner Stadt Anzeiger i-a surprins trăsăturile artistice în următoarele cuvinte: „În concert […] Kim a dat dovadă de o forţă magică ce i-a făcut pe ascultătorii Filarmonicii din Köln să sară de pe scaune. […] Nici un alt muzician nu este capabil să scoată atâtea sunete şi extravaganţe în cinci minute”. Roman Kim cântă pe o vioară Giovanni Battista Zanoli (1750 Verona) oferită spre folosinţă de Deutsche Stiftung Musikleben din fondul de instrumente muzicale ale Germaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *