România – Canada 2-0 în Fed Cup la Cluj-Napoca

România conduce Canada cu 2-0, după prima zi a întâlnirii de Fed Cup de la Cluj-Napoca, din primul tur al Grupei Mondiale II, după două victorii frumoase reușite de Sorana Cîrstea și Irina Begu.

Prima a intrat pe teren Sorana, pentru meciul ei cu nr. 1 din echipa Canadei, Carol Zhao, dar diferența de 100 de locuri din clasament a fost evidentă. Compatrioata nostră s-a impus cu 6-2, 6-2, în nici o oră de joc, și a adus primul punct țării noastre.

“Mă bucur că am început cu dreptul, asta e cel mai important, că am adus primul punct. (…) Am început meciul bine, am făcut o încălzire bună. Ştiam ce am de făcut. Toată lumea ştie, sunt o jucătoare agresivă, trebuie să îmi creez eu şansele. Am reuşit repede, după imn, să îmi revin şi a fost un meci în care am jucat solid, disciplinat, nu am jucat extraordinar, dar nici nu aveam nevoie astăzi”, a explicat Sorana Cîrstea, la conferinţa de presă e după meci, profund impresionată și emoționată de atmosfera din Sala Polivalentă: “Mi-ar fi părut rău cu o asemenea atmosferă să nu pot aduce prima victorie. A fost incredibil, de când joc tenis, de 24 de ani, nu am văzut asemenea atmosferă şi asemenea public. M-am simţit extraordinar. Am avut puţine emoţii, ceea ce ce nu se mai întâmplă după atâţia ani”.

După o scurtă pauză a intrat pe teren Irina Begu, pentru cel mai așteptat meci al zilei, poate și pentru că de cealaltă parte se afla Bianca Andreescu, jucătoarea Canadei cu părinți din România. Meciul s-a ridicat la nivelul așteptărilor, a fost un spectacol îndelung apreciat, iar rezultatul final a fost cel dorit de noi toți. Irina s-a impus cu 6-3, 6-7(4), 6-2, și a dublat avantajul echipei noastre pentru prima zi.

“Mă bucur că am reuşit să câştig. Îmi pare rău că nu am reuşit să închei în două seturi, cred că în setul al doilea, la set şi 3-2 pentru mine m-am înmuiat un pic. Ea a devenit un pic mai agresivă şi cred că acolo am pierdut un pic jocul. Însă mă bucur că în setul al treilea am reuşit să dictez şi să recâştig terenul”, a mărturisit Irina Begu, după meci, în vreme ce pentru căpitanul nejucător al echipei României, Florin Segărceanu, lucrurile au fost mereu sub control: “Şi-a dat seama că totuşi nu a reuşit să închidă cum a povestit ea, Andreescu a început să joace foarte bine, a făcut un meci senzaţional, cel puţin setul 2. Şi când pierzi teren, când vezi că nu închizi meciul, eşti frustrat şi începi să îţi faci probleme. Mă bucur că s-a dus la pauză să se relaxeze puţin, să analizeze, să îşi dea seama şi să intrăm în setul 3 altfel”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *