România a pierdut meciul cu Germania, din play-off-ul Grupei Mondiale a FED Cup by BNP Paribas, de la Cluj, fiind învinsă cu 4-1.

După meciul de simplu cu ANgelique Kerber, care a făcut ca scorul să devină 2-1 în favoarea Germaniei, Simona Halep a declarat:

“Ea a jucat un tenis foarte bun, are mare încredere în ea. I-au intrat toate mingile pe tuşă şi asta m-a demoralizat un pic. Dar şi eu am jucat puţin mai slab. Nu am avut timp să mă recuperez de aseară. Am avut dureri la picior, dar nu vreau să găsesc scuze, Kerber a fost mai bună astăzi. Eu am lovit mingea prea puternic, poate trebuia să mixez mai mult. Nu am simţit bine meciul, nu ştiu de ce, ea a dominat fiind agresivă şi mişcându-mă pe mine în lateral”.

“A contat mult faptul că nu am reuşit să închei meciul repede ieri. Oboseala de azi a fost şi din cauza faptului că nu am terminat repede. Dar nu a fost doar vina mea, ci şi a Andreei Petkovic, pentru că a jucat un tenis bun şi s-a luptat pentru fiecare punct”.

“Mă doare încă. E o durere destul de mare, piciorul s-a umflat un pic, trebuie să mă recuperez şi să văd ce tratament trebuie să urmez. Eu sper să joc cât mai târziu la Stuttgart. Momentan mă doare, sper să fie bine, dar voi merge la turneu şi voi încerca să joc”.

Imediat după acest meci a intrat pe teren Monica Niculescu. După un prim set senzațional, încheiat cu 6-0, Monica avea să piardă meciul cu Andrea Petkovic iar Germania conducea cu 3-1, un scor care i-a asigurat menținerea în Grupa Mondială a FED Cup by BNP Paribas și în 2017, în vreme ce România va juca în Grupa Mondială II.

Declarații Monica Niculescu

“A fost interesant, am intrat foarte bine în meci, am luat acel prim set cu 6-0 cred, nici nu mai ştiu. Mă bucur că m-am mişcat bine în teren, iar alături de public a fost din nou fantastic. Îmi pare rău că am avut atâtea şanse, am avut acele două servicii în setul doi şi nu am reuşit să câştig. Dar mi s-a părut că am jucat foarte bine, nu ştiu ce ar fi trebuit să fac ca să câştig. Chiar simţeam că pot să o bat, am fost acolo la două puncte de meci, îmi pare rău. Poate nu am fost aşa de inspirată. Dar nu ştiu ce s-a întâmplat, îmi pare rău. Ea după ce a revenit de la acel 15-40 cred că a luat opt mingi la rând. Deci a jucat perfect, nu ştiu, poate m-am înmuiat şi eu puţin”.

”Dacă am ceva să îmi reproşez e faptul că la 40-15 am vrut să dau cât pot, pentru că tocmai reuşisem un as, dar nu am riscat şi am servit la sigur. Poate acolo trebuia să îmi urmez primul instinct şi să joc servici-vole. Apoi, la 40-30 am dat cât am putut, dar serva mi-a ieşit la trei metri afară. Apoi nici nu mai ştiu ce s-a întâmplat, dar parcă nu mai eram aşa de sigură. Dacă vă vine să credeţi, eu am mai jucat la Beijing cu Petkovic, am avut şi acolo trei mingi de meci şi m-a bătut. Acum am avut două mingi de meci şi iar m-a bătut. Ea face des chestia asta…”

”Publicul a fost excelent, chiar îmi place să joc aici, la Cluj. M-a ajutat enorm, m-am simţit excelent, vreau să mai joc aici. Sunt nemaipomeniţi fanii, să strigi două ore şi ceva Monica, nu e uşor. Afară e frumos, dar au venit aici, în sală, şi ne-au încurajat. Sper să mai jucăm la Cluj. Trebuie să gândim pozitiv pentru că, iată, am reuşit să facem astfel de meciuri cu asemenea jucătoare. Deci putem să jucăm împotriva acestor ţări puternice. Am câştigat experienţă, am luptat, nu avem ce să facem, o luăm de jos. Nu avem ce să ne reproşăm, meciurile au fost bune, Simona a avut şi o problemă medicală, asta e. Va fi o pauză lungă la Fed Cup. Dar avem forţa să o luăm de la capăt dacă vom juca tot la Cluj. Sper să fim sănătoase, să jucăm cât mai bine şi să urcăm în clasament”.

Ultimul meci al zilei, cel de dublu, a fost câștigat de Germania, după ce Julia Goerges și Annika Beck le-au învins cu 6-7, 7-6, 10-7