România înregistrează performanțe notabile la cea de-a 7-a ediție a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice (IeSF), ce se desfășoară între 2-5 decembrie, la Seul, Coreea de Sud.

Jucătorii români s-au făcut deja remarcați după ce s-au calificat la toate probele în etapa sferturilor de finală.

Zilele aceastea, România își consolidează renumele pe scena mondială a sporturilor electronice, prin prisma performanțelor obținute de reprezentații săi la cele trei probe ale CM IeSF 2015: Hearthstone, League of Legends și StarCraft 2.

În cadrul competiției de Hearthstone, Ștefan “Moody” Marinescu s-a calificat în sferturile de finală și este la un pas de podium, după ce a înregistrat victorii împotriva jucătorilor care au reprezentat Belgia și Suedia.

Un  traseu și mai impresionant l-a avut Silviu “NightEnD” Lazăr, recunoscut a fi cel mai bun jucator de Starcraft 2 din România. Acesta și-a învins toți adversarii pe care i-a înfruntat până în acest moment, fiind vorba despre jucători din Iran, Taipei și Rusia.

„Mă bucur că am reușit să înving astăzi, sper să am un parcurs la fel de bun și în zilele următoare.”, a declarat Silviu “NightEnD” Lazăr.

nightend pgl seul

Merită menționat că ediția a 7-a a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice este primul turneu important unde se joacă StarCraft: Legacy of the Void, cea mai nouă versiune a popularului joc produs de Blizzard și lansată anul acesta.

România excelează și la categoria sporturilor electronice de echipă. După ce a câștigat turneul de calificare cu finala la DreamHack Cluj-Napoca 2015, echipa XPC Gaming a ajuns în Coreea de Sud  și ne reprezintă țara cu succes la Seul. Cei cinci membri ai echipei stau deja cu ochii pe medalii, după ce au trecut de naționalele Tunisiei și Australiei, iar mâine vor disputa meciurile din sferturile de finală.

XPC Gaming este formată din Gabriel “Alddy” Sora, Gabriel “GaBaNo” Ciobotaru, Ciprian “AoD” Baltat, Andrei “Xerxe” Dragonir și Cristian “Gustav” Radu. Cel mai tânăr membru al echipei, Xerxe, are doar 16 ani. La polul opus se află AoD, veteranul  formației, în vârstă de 22 de ani.

„România participă la Campionatul Mondial IeSF din 2009. Ca de obicei, și în acest an reprezentanții țării noastre se descurcă foarte bine. Sperăm să ocupăm un loc pe podium în clasamentul pe națiuni și să ne întoarcem acasă cu medalii”, a declarat Silviu Stroie, președintele PGL și vicepreședinte International e-Sport Federation (IeSF).

Sferturile de finală pentru cele trei probe vor avea loc joi și vineri, începând cu ora 3.00 am (ora României). Ziua de vineri este rezervată semifinalelor, iar duminică vom avea parte de meciurile decisive, care stabilesc cine pleacă cu medaliile de aur și titlurile de campioni mondiali.  Unele meciuri vor  putea fi urmărite pe canalul oficial al competitiei: twitch.tv/iesf_tv.

23 de națiuni, membre în Federația Internațională a Sporturilor Electronice (IeSF), participă la cea de-a șaptea ediție a Campionatului Mondial. PGL este unul dintre cei mai vechi membri ai federației și susține în fiecare an această competiție, prin organizarea de calificări și însoțirea reprezentanților României.

echipa lol - pgl seul

Despre PGL

PGL, brandul esports al Computergames.ro, are o experiență de 13 ani în organizarea de evenimente naționale și internaționale de gaming. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și IeSF World Championship. Anul acesta, PGL și-a mai trecut în palmares sezonul de debut al competiției PGL CS:GO Championship Series, urmat de PGL Season 1.  

Din 2012, PGL organizează și festivalurile DreamHack în România, reușind la cea de-a 6-a ediție să găzduiască la Cluj-Napoca un turnueu Major de CS:GO, alăturându-se Germaniei, Suediei și Poloniei ca țară organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.