Săpunul Cheia plutitor, o reteta din 1876 rescrisa cu ingrediente contemporane

Un concept aproape unic pe piaţa românească, săpunul plutitor a fost inventat în 1876 de către James N. Gamble, fiul întemeietorului companiei Procter&Gamble. În 1891, la 5 ani de la înfiinţarea Săpunului Cheia, fiul celuilalt fondator, Harley Procter, a dovedit prin analize de laborator că săpunul plutitor, cu o puritate de 99,44%, era cel mai pur săpun existent la acea vreme.

Respectînd reţeta de bază, adică saponificarea unui mix de ulei de palmier, ulei de cocos şi unturi, în secolul XXI, renunţăm la steril sau colorant (de tipul sare, oxid de titan, EDTA, talc), dar prin accesul la informatie ştiinţifica privind reacţiile de saponificare, creăm acest săpun cu un exces de 5% grăsimi nesaponificate pentru accentuarea calităţilor umectante ale produsului. Adică pe lîngă procentul mare de glicerină rezultată în mod natural din reacţia de saponificare, pe ten se va aşterne şi o peliculă fină de uleiuri hidratante integral absorbite ulterior în piele.

Prin atenta selecţie a ingredientelor, prin utilizarea unor informaţii ştiinţifice contemporane, respectînd Ghidul Bunelor Practici în producţie, utilizînd tehnologie manufacturieră, dacă la sfârşitul secolului XIX era declarat 99,44% pur, în secolul XXI, noi,putem declara săpunul Cheia plutitor ca fiind de o puritate de 99,99%.

Esenta flotabilităţii (calităţii de a pluti) săpunului plutitor stă în faptul că se înglobează microbule de aer în interiorul săpunului, văzut la microscop acesta se aseamănă cu piatră ponce.Introducerea de aer, pe lângă coborârea densităţii produsului la 80% din cea a apei, induce o cremozitate unică a spumei, o cremozitate neegalată de oricare variantă naturală. Calitatea de a pluti aduce şi acel confort greu de evaluat de a nu fi nevoit a-l căuta prin cadă iar pentru copii, calitatea unică de a transforma băiţa într-o joacă sănătoasă!

La o simplă căutare pe google, oferta europeană de săpun plutitor se rezuma doar la două mărci, fiindcă marca concurentă suedeză se promovează ca ”swedish floating soap”, produsul nostru îl promovăm ca „romanian handmade natural floating soap” neasumîndu-ne nici cea mai mică farâma de complex .

Variantele pentru copii sunt cert produse unice pe plan european, extrem de rare şi pe plan mondial, formatul tridimensional în personaje adecvate, permite transformarea băiţei intr-o joacă sănătoasă! Oricare model, Turtly, o interesantă broscuţă ţestoasă, Ally, un prietenos aligator, Happy Boat, o bărcuţă fericită sau chiar şi Submy, minisubmarinul care permite explorarea adâncurilor sau Hippy, curiosul hipopotam, îşi preiau rolul educaţional de a induce copilului o conotaţie pozitivă raportat la termenul de săpun.

Rod al unei perseverenţe în cerecetare duse pe mai bine de 2 ani, săpunurile plutitoare Cheia vă aşteaptă a le testa minunatele calităţi testate de mai bine de un secol şi jumătate la standul Cheia din Iulius Mall vis a vis de Bottega Italiana sau pe www.sapunulcheia.ro http://www.sapunulcheia.ro/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

xmanyclips