InfiniTIFF – secțiunea dedicată viitorului conținutului audiovizual, revine într-o nouă formulă la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august, Cluj-Napoca). Fideli obiectivelor propuse în Manifestul InfiniTIFF lansat în urmă cu doi ani, programul propune anul acesta un incubator dedicat proiectelor creative. Artiștii, antreprenorii din industriile creative, operatorii culturali și antreprenorii din industria IT care doresc să dezvolte proiecte culturale cu ajutorul noilor medii (VR, AR, XR, proiecții interactive) sunt invitați să se înscrie în incubator până pe 8 iulie, completând formularul disponibil pe platforma Eventival.

Desfășurat sub deviza “Imagine. Team up. Innovate!”, programul le va oferi posibilitatea creativilor să pornească de la o idee de produs / aplicație /serviciu cultural care implică utilizarea noilor media și să pregătească un pitch în fața unei audiențe care va reuni finanțatori, sponsori și alți operatori culturali, furnizori de tehnologie sau autorități locale, împreună cu care vor livra în următorii ani experiențe culturale memorabile.

Pe 27 și 28 iulie, în cadrul evenimentelor TIFF 2021 dedicate industriei, participanții la program vor beneficia de pregătire livrată de Peter Barta – creatorul metodei The Long Run, un program de educație și formare antreprenorială. În afară de cele două zile de training cu participare fizică, cei selectați vor primi consiliere online pe parcursul următoarelor 2 luni și jumătate în procesul lor de cristalizare a ideilor de produse / aplicații / servicii / experiențe culturale. La mijlocul lunii octombrie, participanții la program se vor reuni în cadrul unui eveniment care îi va pune în contact cu potențialii investitori, sponsori, parteneri tehnologici, instituții partenere dar și autorități locale, în fața cărora vor livra pitch-urile pregătite și cu ajutorul cărora vor putea implementa ideile lor inovatoare în următorii ani.

Creativii interesați să participe la acest program sunt invitați să își creeze un cont pe platforma Eventival, accesând linkul https://vp.eventival.eu/tiff/2021,  și să completeze  formularul dedicat InfiniTIFF până pe 8 iulie 2021. Lista proiectelor participante va fi anunțată pe 11 iulie 2021.

Dintr-o experiență dedicată inițial publicului larg, InfiniTIFF-ul s-a transformat în 2019 într-un think-tank pentru profesioniștii din domeniul audiovizual, iar acum evoluează din nou, propunând operatorilor culturali, antreprenorilor din industriile creative și partenerilor lor tehnologici noi modalități de cooperare și instrumente de finanțare a proiectelor.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania. Ediția a 20-a va avea loc între 23 iulie și 1 august, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual.