Solutia pentru irigarea suprafetelor agricole

Orice gospodarie are nevoie de solutii practice si eficiente pentru a putea fi intretinuta si pastrata in ordine. Este valabil atat pentru sezonul calduros, cat si pentru anotimpul toamna cand apara variatiile de temperatura. Atunci cand vin perioadele secetoase, este absolut necesara utilizarea unui echipament profesional prin care sa fie irigate gradinile, dar si suprafetele agricole. In acest sens motopompa reprezinta o alegere inspirata, dovedindu-si eficienta si atunci cand ploua abundent, prin faptul ca ajuta la drenarea apei in exces.

Pentru a usura cautarea celor interesati de achizitionarea unei motopompe, specialistii magazinului de scule si echipamente electrice www.tehnicbazar.ro le iese in intampinare cu solutii adecvate, constand in echipamente de calitate. Produse de nume consacrate pe piata de profil, precum Honda, Makita, RURIS, Media Line si altele asemenea, acestea raspund cu succes nevoilor utilizatorilor. Reusesc sa asigure finalizarea sarcinilor intr-un mod eficient si sigur.

Sistemele sunt dedicate unei arii largi de aplicatii – pot fi folosite pentru a umple bazine sau piscine cu apa, dar si pentru a le intretine. Isi dovedesc de asemenea utilitatea in stingerea incendiilor, mai ales daca este vorba despre un model cu inaltime de regulare mare. In cazul acestui din urma tip de motopompa, caracteristicile definitorii constau intr-un motor termic in 4 timpi, precum si cilindrul racit cu aer.

Motopompa – solutia pentru o irigare corespunzatoare

Pentru rezultate optime, este necesar ca fiecare sa tina cont de scopul achizitionarii, astfel ca dispozitivul ales sa raspunda deplin nevoilor. Alegerea trebuie facuta dupa tipul motopomei – pentru apa curata, semi-murdara sau mudaraa. De asemenea, tipul de combustibil utilizat in alimentare reprezinta un criteriu de alegere – poate fi pe benzina sau pe motorina.

Debitul necesar este stabilit in functie de intensitatea utilizarii si de suprafetele de irigat. Spre exemplu, in cazul gradinilor este suficient un model cu un debit mediu, dar pentru a iriga spatii agricole mai mari trebuie un model mai puternic. Nu trebuie neglijata nici adancimea maxima de emersiune, care trebuie sa fie stabilita dupa utilizare – modelele performante de pe www.tehnicbazar.ro reusesc sa extraga apa de la adancimi de pana la 10 m.

Nu in ultimul rand, inaltimea de refulare constituie un aspect important, aceasta putand fi cuprinsa intre 5 si 60 m.

Utilizarea motopomei

Pentru ca este un echipament complex, este necesar ca utilizatorii sa tina cont de cateva sfaturi ce le vor oferi o functionare optima si de durata.

Pentru inceput, trebuie sa fie un lucru cunoscut ca motopompa se aseaza intotdeauna pe suprafete rigide si orizontale. Este modalitatea prin care sunt prevenite situatiile neplacute de genul scufundarilor in pamant, respectiv a deplasarilor. O informatie pe care prea putini distribuitori o ofera clientilor este ca dispozitivul nu trebuie sa aiba o inclinatie mai mare de 10 – 13 grade, indiferent de directie.

Lasand o distanta corespunzatoare de siguranta, depozitarea unei canistre de combustibil in apropierea dispozitivului este de preferat, in caz de eventuale realimentari sunt necesare. Asigurarea unei ventilatii pe masura este de asemenea necesara in aceasta situatie. Este o recomandare de luat in considerare  ca plasarea motopompei sa fie cat mai in apropierea sursei de apa, astfel ca amorsarea sa fie optima, iar volumul ce se pompeaza unul adecvat.

Acestea fiind spuse, cei interesati de achizitionarea unei motopompe gasesc pe tehnicbazar.ro solutii complete la preturi rentabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.