Soluții pentru domeniul medical, educație și societate vor fi dezvoltate la Challenge Accepted – Hackathon, în acest weeekend

Hackathon-ul Challenge Accepted, organizat de Școala Informală de IT, se desfășoară între 20 și 22 aprilie 2018, la Cluj Business Campus. Timp de 48 de ore, participanții implicați vor găsi soluții tech la probleme actuale cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi: în domeniul medical, social și educație.


În prima etapă, ONG-uri, instituții publice, asociații profesionale, și nu numai, au înscris pe website-ul evenimentului provocările cu care se întâlnesc în desfășurarea activității lor și care pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei.

Provocările intrate în competiție își găsesc soluții pe timpul Hackathon-ului Challenge Accepted. Echipe multidisciplinare, mentorate de practicieni cu experiență în companii IT internaționale de prestigiu, vor încerca, timp de 48 de ore, să ducă proiectele de la stadiul de idee la un prototip incipient.

JAVA, Android, iOS, C#, JavaScript, Big Data, Machine Learning, Cloud, IoT sensors (Raspberry Pi, Arduino) sunt doar o parte dintre tehnologiile cu care developerii vor lucra în timpul Hackathon-ului. Aceștia vor fi spijiniți în misiunea lor și de analiști de business sau UX designeri.

Cele mai bune propuneri au șansa de a intra într-o fază de incubare. Acestea vor fi selectate de către un juriu format din mentori de la Școala Informală de IT, seniori din industria IT&C și parteneri ai evenimentului.

Scopul principal este acela de a scoate pe piață cât mai multe dintre soluțiile propuse, aplicații care vor avea un impact pozitiv semnificativ în îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Participanții la Challenge Accepted au oportunitatea de a deveni creatorii unor produse care pot schimba dinamica societății românești actuale.

Pe www.challenge.scoalainformala.ro se găsesc toate detaliile evenimentului. Și-au anunțat participarea echipe multidisciplinare din cele mai mari centre IT din România: București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, dar și din Republica Moldova.

Școala Informală de IT a fost lansată în 2013, la Cluj-Napoca, la inițiativa unui grup de tineri specialiști din IT&C, Educație, Project Management și Antreprenoriat. Acestora li s-a alăturat în scurt timp o echipă de mentori cu experiență practică și tehnică dobândită în peste zece ani de activitate în cele mai renumite companii de IT. Programele educaționale se desfășoară la Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Timișoara. Mai multe detalii gasiti pe site: www.scoalainformala.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.