Spectacolul de balet ”Spărgătorul de nuci” se amână în semn de respect pentru doliul național în onoarea Regelui Mihai I al României

Balet pe gheata - Spărgătorul de Nuci

Din respect pentru doliul național decretat în onoarea Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I al României, spectacolul de balet  ”Spărgătorul de nuci” de P.I. Ceaikovski, inițial programat a avea loc la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, vineri, 15 decembrie 2017, ora 18:30, va fi amânat pentru duminică, 17 decembrie 2017, ora 11:00. Anunțăm cu regret această situație, apelând la înțelegerea publicului nostru spectator, în contextul comunicării oficiale de către Guvernul României a zilelor de 14-16 decembrie 2017, ca zile de doliu național pentru trecerea în neființă a Majestății Sale Regelui.

Biletele și rezervările spectacolului ”Spărgătorul de nuci” realizate inițial pentru vineri, 15 decembrie 2017, rămân valabile pentru duminică, 17 noiembrie 2017. Vă mulțumim pentru înțelegere!

În aceste zile îndoliate,  Opera Națională Română din Cluj-Napoca își exprimă profundul regret, tristețea și empatia sa întregii Familii Regale a României. Un simbol al onoarei, demnității și distincției, un veritabil Monarh și Român adevărat,  Regele Mihai I a reprezentat și va reprezenta veșnic esența Coroanei Române, pe care a onorat-o prin noblețea și iubirea sa.  Opera Națională Română din Cluj-Napoca poartă o înaltă considerație Familiei Regale a României, care a marcat în mod definitoriu istoria instituției noastre,   aceasta fiind fondată sub auspiciile Majestății Sale Regelui Ferdinand I în anul 1919, devenind atunci prima instituție lirică a țării. Din respect pentru această tradiție și din deosebită considerație pentru Casa Regală a României, precum și din respect pentru reglementările oficialităților naționale, instituția noastră va onora cele trei zile de doliu național.

*Conform Legii nr. 75/1994, privind arborarea drapelului României, zilele de doliu naţional sunt stabilite prin hotărâre de Guvern, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă Drapelul Național. De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.