Cel mai cunoscut cantec al lui Toto Cutugno – “L’Italiano”, a fost scris de fapt pentru Adriano Celentano, un alt artist italian care a scris istorie in muzica din peninsula.

Intr-un interviu acordat unei publicatii italiene, Toto Cutugno povesteste cum i-a venit ideea acestui cantec. Se afla in Canada la un spectacol cand a realizat ca avea in fata peste 3000 de oameni cu “figuri de italieni”. Imediat ce s-a intors acasa, marcat de acel moment, a decis sa dedice o melodie tuturor acelor oameni si, mai presus de orice, tuturor conationalilor sai.

Initial, versurile erau altele. In loc de “…sono un italiano, un italiano vero” (sunt un italian, un italian adevarat) era “…sono Adriano, un italiano vero”. Bineinteles, era vorba despre Adriano Celentano care insa, cand a auzit cantecul, l-a refuzat, considerandu-l tendentios.

Dar prietenia dintre cei doi artisti nu a fost stirbita cu nimic, mai mult de atat, Toto Cutugno a scris in cele din urma un catec dedicat fiicei lui Adriano Celentano, Rosita. Este vorba despre melodia “Il tempo se ne va”. Intr-o seara, cand Toto se afla in vizita la prietenul lui, au vazut-o pe fiica celui din urma, pregatita sa plece la o petrecere impreuna cu prietenele ei. Era pentru prima oara cand Rosita nu mai arata ca o pustoiaca, ci ca o femeie. Au ramas amandoi uimiti, iar fiica lui Adriano Celentano a iesit pe usa razand. Toto Cutugno isi aduce aminte cu nostalgie de acea scena chiar si astazi, in conditiile in care el este foarte sensibil atunci cand vine vorba despre relatia parinti/copii. „Sa fii parinte este foarte dificil pentru ca nu se invata de la nimeni. Din pacate, in foarte multe cazuri, parintii gresesc, iar copiii cresc fara sa aiba parte de tot ce au nevoie. De fapt, in zilele noastre, multi tineri sufera de singuratate, de foarte multe ori singurul lor prieten este calculatorul, calculator care in acelasi timp este si cel mai mare dusman, fiind chiar chiar lucrul care ii conduce pe tineri spre singuratate”, spune Toto Cutugno. Secretul relatiei speciale pe care el insusi o oare cu fiul lui este amicitia care exista intre ei doi, o amicitie care le permite sa aiba incredere unul in altul si chiar sa se contrazica de la egal la egal.

Toto Cutugno va fi prezent duminica seara (13 martie 2016) pe scena Salii Polivalente din Cluj-Napoca, incepand cu ora 19.00. Evenimentul se numeste „Best Of” si este dedicat Zilei Femeii. Biletele pentru acest eveniment se pot cumpara de la casieria Salii Polivalente, de la Libraria Librarium Universitatii, de la agentia de bilete a Teatrului National, de la standul Ticketnet din Cora, de la standul Ticketevent din Iulius Mall, de la magazinele Orange, Vodafone, Diverta, Germanos, Inmedio, din agentiile TUI TravelCenter sau online de pe BILETOO.ro, BILETMASTER.ro, EVENTIM.ro, BILET.ro, BLT.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro, TICKETNET.ro.

Concertul „TOTO CUTUGNO” va avea loc pe 13 martie 2016 la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Parteneri: Magic FM, Look TV, Romania Libera, Zile si Nopti, Agerpres, iConcert.ro, InfoMusic.ro, BestMusic.ro, Best-Event.ro, 220.ro, Reteaua Info-Sanatate, Rabbit Media, Monitorul de Cluj, Gazeta de Cluj, Ziua de Cluj, ILikeCluj.ro, DeCluj.ro, Cluj.com, Info Trafic, AdMirror, Spot Advertising, Open Times Advertising, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca, PMA Sign&Print, Cora, RMB InterAuto, Mercedes-Benz.